Ingredience: | |||||
tofu natural nebo silken tofu (použila jsem natural, jde mi krásně našlehat) | 100 g | sojové nebo mandlové mléko (můžete přidat i 80ml pro krémovější konzistenci) | 50 ml | kvalitní vanilkový extrakt nebo vanilková semínka z lusku | 1 lžička |
stévie nebo agave sirup (nyní sladím pouze stévií) | dle chuti | kvalitní strouhaný kokos | 1 lžička | agar | 2 lžičky |
voda | 200 ml | drobné ovoce (měla jsem mraženou lesní směs) | 50 g |
Mám tady pro Vás opět jeden recept, který byste měli vyzkoušet, a doufám, že si pochutnáte stejně jako já :o)
Teď v přípravě se snažím vymýšlet a dělat co nejjednodušší recepty, kde najdu také nějaké bílkoviny, co nejméně tuků a sacharidů, vždy si dopřávám pouze v nejvyšší sacharidový den.
Tenhle jednoduchý, rychlý a výborný dezert zvládne opravdu každý, pokud jej budou dělat sportovci, jde jednoduše doplnit i o protein, je to vyzkoušeno a chutná to :o)
Postup:
Nejprve jsem si připravila vanilkový tofu tvaroh, rozšlehala jsem do hladkého krému tofu, sojové mléko, vanilkový extrakt, sladidlo a kokos (kdo chce verzi s proteinem, přidá i ten). Lesní směs dáme do nepřilnavého kastrolu a zalijeme vodou, necháme ovoce lehce rozvařit, opět můžeme přisladit, já použila pár kapek stévie a vmícháme agar, dobře promíchávejte a vařte na mírném plameni, začne pomalu houstnout, vaříme cca. 5 minutek, připravíme si skleničky a do poloviny vlijeme ovocnou směs a lžící klademe do středu tofu krém, dáme vychladit do lednice, podáváme s ovocem a šlehačkou ( pokud nejste v dietě :o) )
Pozn.: pro sportovce přidat oblíbený vanilkový protein, já doporučuji vanilkový weider nebo sunwarrior. Tyto proteiny můžete u mě objednat :o). Zkoušela jsem i neutrál good hemp a také v pořádku. Pokud byste měli o nějaké vegan doplňky zájem, můžete mne kontaktovat nebo navštívit moji stránku tady.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI