Žitno-špaldové dýňové sušenky s perníkovým kořením, kakaem a vlašskými ořechy zpět

Ingredience:
špaldová mouka T630120 gžitná mouk - jemně mletá80 gžloutek1 ks
máslová dýně nastrouhaná najemno90 gkakaový prášek - Troubelice1 lžičkaperníkové koření1/2 lžičky
mandlové mléko2 lžíceČeské Ghíčko Bio1 lžíceAlsan bio (náhražka másla)50 g
vlašské ořechy - rozemleté46 gdatlový sirup1 a 1/2 lžíce
špaldová mouka T630 120 g, žitná mouk - jemně mletá 80 g, žloutek 1 ks, máslová dýně nastrouhaná najemno 90 g, kakaový prášek - Troubelice 1 lžička, perníkové koření 1/2 lžičky, mandlové mléko 2 lžíce, České Ghíčko Bio 1 lžíce, Alsan bio (náhražka másla) 50 g, vlašské ořechy - rozemleté 46 g, datlový sirup 1 a 1/2 lžíce

Příprava

Máme u nás mánii v podobě Bleska a Buráka. Od doby, co tatínek pustil Tomíkovi film o těchto autíčkách je doma mánie, mánie není ani tak po hlavním hereckém autíčku, ale po Burákovi kterého si prostě zamiloval. 
Motiv sušenek byl tedy určen předem CARS. 
Já jsem si rovnou vyladila těsto na perníčky, které připravuji na Vánoce a musím říct, že těsto na perníčky je na Vánoce jasné. Zároveň se mi hodilo zužitkovat máslovou dýni, její zásoby se začínají hromadit a myslím, že tyto sušenky jsou zatím v TOP špičce.

Odvážíme si mouku, nasypeme ji na pracovní podložku, uděláme důlek, do kterého přidáme nastrouhanou dýni, alsan, Ghí žloutek, kakaový prášek, perníkové koření, mandlové mléko, mleté ořechy a datlový sirup. Vypracujeme těsto, nenechávala jsem těsto odpočinout a rovnou jsem rozválela, nebylo zapotřebí přidávat mouku navíc. Záleží na tuku, který použijete. Z těsta vykrojíme požadované tvary, které vložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Sušenky jsem pekla na 200°C přibližně 30 minut. Při pečení zkouším, jestli jsou sušenky hotové jednoduše, jednu si nadzdvihnu, a když je růžová, vyndám z trouby ven, případně když začnou růžovět na povrchu. Záleží, jak si je připravíte silné. Doporučuji vyšší kolem 0,5cm hlavně pokud chcete, aby byl obrázek pořádně vidět. Občas jsem si musela pomoci nožem, abych těsto vyndala, ale bez velkých obtíží. Pokud použijete obtiskávací razítka, nebude s těstem problém.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-08-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI