Slaný karamel: | |||||
máslo | 50 g | třtinový cukr | 100 g | 33% smetana | 100 ml |
mořská sůl | dle chuti | ||||
Dále potřebujeme: | |||||
mléko | 450 ml | žloutky | 4 ks | 33% smetana | 250 ml |
javorový sirup | 2 lžíce | sůl | špetka | pekanové ořechy | 50 g |
Celej příští tejden nás čeká děsnej hic! Nejvyšší čas připravit si záchranu, v podobě naší nejoblíbenější zmrzliny se slaným karamelem a pekanama! Věřte mi, že na týhle dobrotě nebudou závislý jenom děti.
Začneme slaným karamelem. Do hrnce nasypeme třtinový cukr a za stálého míchání ho zahříváme na středním plameni. Nejdřív nám začne hrudkovatět, postupně se pak rozpustí a v ten moment k němu přidáme kousky másla. Cukr začne hodně pěnit a my vznikající karamel soustavně mícháme až do rozpuštění másla. Poté přidáme smetanu a opět mícháme. Ještě chvíli necháme směs probublat, odstavíme z plotny, přidáme lžičku mořské soli a karamel je hotov!
Vrátíme zpátky na plotnu a po troškách přilijeme horké mléko.
Část teplého karamelového mléka prošleháme se žloutky, špetkou soli a vlijeme ho zpět ke zbylé směsi v hrnci. Tu přivedeme k varu a metlou ji vymícháme do řidší pudingové konzistence. Pak hrnec odstavíme z plotny, přidáme javorový sirup, smetanu a nasekané ořechy.
Zmrzlinu nelijeme do umělohmotné nádoby, uložíme do mrazáku a po dobu 4 hodin, (každých 60 minut), ji promícháme metličkou. Tím se zbavíme zmrzlých krystalů a zmrzka je hotová.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI