Zmrzlina se slaným karamelem zpět

Slaný karamel:
máslo50 gtřtinový cukr100 g33% smetana100 ml
mořská sůl dle chuti
Dále potřebujeme:
mléko450 mlžloutky4 ks33% smetana250 ml
javorový sirup2 lžícesůl špetkapekanové ořechy50 g
máslo 50 g, třtinový cukr 100 g, 33% smetana 100 ml, mořská sůl dle chuti, mléko 450 ml, žloutky 4 ks, 33% smetana 250 ml, javorový sirup 2 lžíce, sůl špetka, pekanové ořechy 50 g

Příprava

Celej příští tejden nás čeká děsnej hic! Nejvyšší čas připravit si záchranu, v podobě naší nejoblíbenější zmrzliny se slaným karamelem a pekanama! Věřte mi, že na týhle dobrotě nebudou závislý jenom děti.

Začneme slaným karamelem. Do hrnce nasypeme třtinový cukr a za stálého míchání ho zahříváme na středním plameni. Nejdřív nám začne hrudkovatět, postupně se pak rozpustí a v ten moment k němu přidáme kousky másla. Cukr začne hodně pěnit a my vznikající karamel soustavně mícháme až do rozpuštění másla. Poté přidáme smetanu a opět mícháme. Ještě chvíli necháme směs probublat, odstavíme z plotny, přidáme lžičku mořské soli a karamel je hotov!
Vrátíme zpátky na plotnu a po troškách přilijeme horké mléko. 

Část teplého karamelového mléka prošleháme se žloutky, špetkou soli a vlijeme ho zpět ke zbylé směsi v hrnci. Tu přivedeme k varu a metlou ji vymícháme do řidší pudingové konzistence. Pak hrnec odstavíme z plotny, přidáme javorový sirup, smetanu a nasekané ořechy.
Zmrzlinu nelijeme do umělohmotné nádoby, uložíme do mrazáku a po dobu 4 hodin, (každých 60 minut), ji promícháme metličkou. Tím se zbavíme zmrzlých krystalů a zmrzka je hotová.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-08-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI