Získejte velice jednoduchým způsobem vlastní čerstvou potravinu s vysokou nutriční hodnotou všech potřebných živin (vitamínů, enzymů, minerálů), které jsou zároveň lehce stravitelné. To vše za minimum peněz. Tento malý zázrak se jmenuje naklíčená řeřicha.
V předjaří, kdy už nám pomalu dochází jablka, hrušky a kysané zelí zásobující nás vitamíny přes zimu, je vhodná doba na rychlení zelených natí a klíčení semínek či luštěnin. Já jsem se v tomto článku zaměřila na řeřichu, protože její klíčení je poměrně snadné a rychlé, ale stejně tak můžete s úspěchem klíčit například roketu (rukolu), hrách či fazoli (speciálně k tomuto účelu uzpůsobených), pór či petrželku a podobně.
Klíčená řeřicha
V zahradnictví či obchodě si kup sáček klíčků řeřichy. Připrav si plochou misku a na její dno umísti vatu. Vatu navlhči rozprašovačem, pokud přeliješ, přebytečnou vodu vylij. Na navlhčenou vatu v misce hustě vysej klíčky řeřichy. Dále už jen udržuj vatu vlhkou a sleduj, jak během pár dní řeřicha krásně vyklíčí. Jakmile máš vypěstováno na cca 10 cm, odstřihni nůžkami a konzumuj. Když máš řeřichu očesanou, vysej novu.
Dá se jíst jen tak, nasypaná na namazaný chléb, do salátu nebo třeba polévky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI