Jsou jednoduché, hutné, syté, prozáří vám propršený den a postačí vám na jejich ukuchtění pár kaček! Jak už titulek napověděl, je řeč o krémových polévkách, které připravuji čím dál tím častěji právě již díky výše zmíněným výhodám.
A také proto, že jsou … nemůžu přijít na ta správná slova. Prostě oku, jazyku i srdci lahodící! Po nich budete mít v bříšku jako v pokojíčku a na rtech blažený úsměv :).
Babičky nám od malička vštěpovaly, že polévka je grunt. No jéje! Naše rodina je polévková až hanba. Donedávna jsem baštila hlavně „vývarovky“ se zeleninou a zavářkou. Na ty jsem nedala dlouho dopustit. Poslední dobou dávám ale více přednost polévkám krémovým, které dokáží díky své sytosti s přehledem nahradit i větší jídlo.
Na jejich tvorbu nepoužívám předlohu či recept. Intuitivně vybírám suroviny, a stejně tak při vaření improvizuji s dalšími ingrediencemi. Tady se prostě člověk může vyblbnout s hravostí sobě vlastní :)
Proto vám bohužel nemohu napsat přesné recepty, protože neznám ani gramáže použitých surovin, natož jaký měl výsledný pokrm objem. Přes tyto mouchy mého chaotického kuchaření se s vámi ráda podělím o začátečnické postřehy :).
Na krémových polévkách je prostě sympatické, že si vystačíte s jedním hrncem, kopcem zeleniny, bylinkami a kořením a všechno nakonec jenom ztrestáte tyčovým mixérem. Pro časově vytížené lidi s pár korunama v kapse, mezi něž se řadím, jsou královským pohoštěním, aniž by u plotny zestárli :).
Věřím, že řada z vás dělá polévky různých chuťových kombinací a na pokročilejší úrovni, určitě se o své zkušenosti a dojmy podělte v komentářích, moc mě to potěší! :)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI