Cukroví se dá péct docela dlouho dopředu, nicméně slepování je vhodné udělat až těsně před Vánoci.
Osobně mám nejradši máslovo-pudinkový krém. Klasický krém se připravuje ze žloutků a másla, ale je to krém docela těžký, krém nastavovaný pudinkem je lehčí a je taky moc dobrý.
Do základního krému potom můžete přidat různé příchutě a stejně tak jako si z lineckého těsta můžete připravit víc druhů cukroví, i z tohoto krému si můžete následně udělat mnoho variant krémů. Pokud jste tedy stejně líní jako já, a nehodláte dělat letos na vánoce deset kruhů krémů, každý jinak, udělejte si zase několik dávek tohoto.
Máslovo-pudinkový krém na slepování cukroví
Z 300 ml mléka, 1 pudinkového prášku a 150 g moučkového cukru uvař pudink. Ten nech vychladnout a poté ho utři s 1 celým máslem. Do krému přidej pro lepší konzervaci 2 lžíce rumu.
Pokud se ti stane, že se jednotlivé suroviny nebudou chtít spojit, krém se tzv. zdrcne, napravíš celou situaci tak, že krém zahřeješ na plotně. Všechny suroviny se díky tomu zase hezky spojí. Potom ho necháš vychladit a pracuješ s ním dál.
Různé varianty krému
Mocca
Do krému přimíchej šálek (malý!) esspressa (+ trocha zrníček z "logru")
Kakaový
Do krému přimíchej lžíci kakaa. (Případně krém připrav z čokoládového pudinku).
Kokosový
Do krému přimíchej dvě lžíce kokosu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI