Podzimní grilovačka: Tipy, jak na skvělé pohoštění

Podzimní grilovačka: Tipy, jak na skvělé pohoštění zpět

Opět tu mám inspiraci pro rodinné pohoštění. My jdeme dnes do parku, neseme si pár kousků naloženého masa, zeleninu a několik dipů. Mrkněte na recepty. 

Tipy na naložení masa

Dřív jsem nakládala maso hodně i na několik hodin dopředu, dnes raději použiju bylinky v kombinaci s olejem až těsně před samotným grilováním, nebo během něj. 

Oblíbená je pasta z oleje:

 

  • 20 ml olivového oleje
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • jedna čili paprička (pozor na pálivost, každému vyhovuje něco jiného)
Hovězí maso před přípravou jen popráším čili nebo pepřem, pohladím olivovým olejem. Sůl až po opečení. 
 

Připravte si špízy:

  • na kousky nakrájené kuřecí a krůtí maso
  • paprika
  • cibule
Tip: Pro grilování si vyberte i kvalitní uhlí. Dřevěné uhlí Jasper dodá do pokrmu intenzivní kouřové aroma. Jde o přírodní biomasu, která neznečišťuje životní prostředí a je ekologická.

 


Chuťovky k masu

 

Nedám dopustit na naložené olivy

 

  • Olivy černé a zelené, jaké máte rádi
  • Olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • Tymián – snítka
  • sůl, pepř na dochucení
Tatarská omáčka

 

  • Majonéza 100 ml
  • 1 menší cibule
  • 4 okurky
  • pepř a sůl

 

Koprový dip

 

  • Kysaná smetana
  • Kousek strouhané okurky bez šťávy
  • Kopr

 

Česnekový dip s čili (skvělý k masu i ke špízům)

 

  • Krémová kysaná smetana 100 ml
  • Rozdrcený stroužek česneku
  • Čili paprička
  • sůl podle chuti
Letní sangria s ovocnými tóny

 

Tentokrát jsme vybrali Sangrii z e-shopu edelikatesy, kamennou prodejnu najdete na Praze 2, kousek od Výtoně ve Vyšehradské ulici. 

Já ji vylepšila několika druhy peckovin - různých barev špendlílů, co rostou na zahradě. Určitě bude skvělá s jižními druhy ovoce jako jsou pomeranče nebo třeba broskve. 

Co k vínu? 

 

  • Nakrájený ovčí sýr s hruškou pokrájejte na kostičky a napíchejte na párátka
  • Šunka Jamon se žlutým melounem stačí naservírovat vedle sebe, nebo napíchněte na mini párátka

 

Článek vznikl ve spolupráci se španělským obchodem s delikatesami edelikatesy.cz. 

Další tipy:

 

 

 

 

Autor článku:

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI