Rozhovor s Beátkou Vörösovou z blogu Veselé Borůvky

Rozhovor s Beátkou Vörösovou z blogu Veselé Borůvky zpět

Název Veselé Borůvky nemá žádný příběh :) Opravdu nevím, říkala jsem si, že by to mohlo být ovoce, mám ráda fialovou barvu, proto borůvky. A veselé… no jsou prostě veselé :) Ale zvláštní je, že jsou to moje iniciály VB ;)

Jak ty ses dostala k vášni jménem vaření? Klidně zavzpomínej i na dětství....:-)

Jak já se dostala... ani nevím, moc mě to bavilo. Měla jsem ráda svoje bříško a taky jsem ráda trávila čas v kuchyni, kde se všechny ty dobroty vytvářejí :) Peču asi od dvanácti, ze začátku jsem pekla bublaniny, takové jednoduché hrníčkové věci. Pak kynuté těsto, buchty plněné tvarohem nebo čokoládou. Ale takové opravdové vaření začalo až na vysoké. Připravit jídlo mi vždy připadalo jako hezká činnost, příjemné zakončení dne. V kuchyni většinou má člověk vše pod kontrolou, něco nakrájí, usmaží, uvaří a výsledek je zaručený.

Jak vznikl název Veselé borůvky?

Název Veselé Borůvky nemá žádný příběh :) Opravdu nevím, říkala jsem si, že by to mohlo být ovoce, mám ráda fialovou barvu, proto borůvky. A veselé… no jsou prostě veselé :) Ale zvláštní je, že jsou to moje iniciály VB ;)

Jak bys představila svůj blog těm, kteří tě ještě neznají?

Je to blog o jídle, o zdravém jídle, o zdravém stravování. Časem nabral směr SCD (specific carbohydrate diet), paleo, AIP (autoimunitní protokol). Je to asi proto, že věřím, že je strava klíčová pro naše zdraví a řeším svoje zdravotní problémy stravou. Takže jsou recepty zaměřené na vlastní výtvory, jak vařit/péct jinak, aby to bylo pro naše zdraví prospěšné, ale aby to i chutnalo, bylo zajímavé a rozmanité. Časem a díky okolnost v mém životě se blog posunul směrem k řešení zdravotních problémů. I když sama jsem velký jedlík, u mě je vždy prvořadé, abych zvolila nekompromisní suroviny. Recepty u mě nezačínají moukou a cukrem, ale zato si myslím, že přesvědčují ostatní, že změnit svoje stravování lze i bezbolestně.

Kam by si chtěla svůj blog posunout, jaké jsou tvé sny, případně cíl?

Moje sny a cíle jsou asi troufalé… i když, nevím, možná mám štěstí, ale začíná se mi to plnit ;)
Prvořadý cíl je dokázat, že změna stravy funguje a je důležitá. Chci lidi inspirovat, aby o svoje zdraví dbali.
Další cíle… chtěla bych svoje recepty, hlavně sladké věci trochu více rozšířit, dostat je do kaváren. Dále uvažuji o výrobě různých polotovarů dle vlastní receptury.
Nedávno jsme s přítelem zvládli přípravu rautu a sladkostí na svatbu pro 50 hostů, tak jsme si říkali, že by nebylo od věci se posunout tímto směrem, třeba občas dělat cattering. Je to sice dřina, ale výsledek a poděkování za to stojí.
Největší cíl je asi založit vlastní restauraci. Kdy a kde, to je ještě ve hvězdách, ale myslím, že mám co nabídnout. Chci se prostě věnovat jídlu.

Ke komu v blogerském světě vzhlížíš, kdo tě inspiruje a proč? :-)

Dříve jsem foodblogy hodně sledovala, hlavně Veroniku Z ghetta blogu (http://www.zghettablog.cz/), protože je prostě energická a pozitivní, Markétu z Kitchenette (http://kitchenette.cz/), protože má přenádherné fotky, a taky dal39 blogy. A pak jsem zjistila, že mě foodblogy příliš ovlivňují, člověk se i nevědomě inspiruje tím, co čte. Tak se snažím inspiraci načerpat jinde, abych zůstala originální. Současně sleduji více blogy/weby o zdraví. Velkou inspirací je, když člověk není ovlivněn, jen má chuť něco vytvořit. To se pak v kuchyni tvoří! Někdy se sama divím, jak ty experimenty dopadnou dobře :)

(o dva dny později dodatek)
Tak jsem to nechtěla zakřiknout, ale už můžu, když už to je jisté: Doplňuji tedy otázku, kam chci blog směřovat. Chceme s přítelem věnovat jídlu každý den, ne jen doma a na blogu. Přišla možnost, provozovat kuchyň perfektního místa, Rockin´ Café v Brně a teď se přípravě věnujeme na plné pecky. Chystáme denní čerstvou nabídku a dezerty ke kávě. Bude to zajímavý koncept a moc se už těšíme na zprovoznění, reálně to vypadá na začátek srpna. Takže se pouštíme do uskutečnění našich snů :)

Prozraď jednu věc, která v Rockin´ Café nebude a nesmí chybět?! Myslím tím nějakou dobrotu.

Určitě chceme zavést do denní nabídky bezlepkové pečivo, které jsem sama vykoumala a chutná všem. Jsou to semínkové housky, které jsou zdravé, chutné a nápadité a chceme je nabízet k paštikám a jiným rychlovkám.

Na co se tě nikdo nezeptal, a chtěla bys, aby tak učinil? :D

Co se mě ještě nikdo nezeptal? Čím jsem chtěla být jako dítě? :)
Chtěla jsem být dlouho módní návrhářkou. Měla jsem sešit plný nákresů, nakreslila jsem celou kolekci. Představoval jsem si, jak si pronajmu nepoužívanou výrobnu a budu vyrábět kostýmky a nádherné šaty. I na vysokou jsem se chystala na textilní chemii, ale nakonec mě přesvědčili, že to není reální. Zvolila jsem fakultu stavební, která nabízela ve stavebnictví jisté místo (hahaha), a přece jenom byla možnost, že jednou něco navrhnu. I když ne šaty, aspoň nějakou budovu. A chtěla jsem být taky spisovatelkou. Na základce jsme s kamarády vydávali vlastní časopis, byla to velká sranda a brali jsme to vážně :)

Vzkaž něco svým příznivců, kteří tě mají rádi a navštěvují tvůj blog :-)

Chtěla bych všem vzkázat, že mi jejich přízeň dělá opravdu velkou radost. Jsem ráda, že se lidi začali o svoje zdraví opravdu zajímat, a to nejen z pohledu nějakých rádoby odtučňovacích diet, ale do hloubky a s dlouhodobými výsledky. Budu ráda, když se se mnou nadále podělíte o svoje zkušenosti, pro mě je asi opravdu největší inspirací vidět, že i obyčejná strava dokáže měnit život, a to doslova. Doufám, že se od mích čtenářů nadále můžu dozvědět spoustu nových věcí a že jim na oplátku vrátím taky zajímavý pohled na zdravý životní styl.

 

Autor rohovoru: Monika Růžičková

Autor článku:

Fotogalerie
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI