Používáte v kuchyni růžovou himalájskou sůl? Pokud ne, běžte co nejdříve na internet nebo do specializované prodejny a kupujte, protože cena se pohybuje již od 60 Kč/půl kila a její příznivé účinky jsou k nezaplacení.
Himalájská sůl se těží v dolech v Pakistánu a je běžně používána v kuchyni namísto běžných kuchyňských solí. Dále se ale používá i na výrobu koupelových solí nebo jsou její bloky využívány na servírování potravin. Je považovaná za nejčistší sůl na světě a je typická svoji růžovou barvou. Růžovou barvu má proto, že obsahuje železo. Čím více železa obsahuje, tím více je její růžová barva intenzivní.
Výhody himálajské soli:
Využití himalájské soli:
Více inspirativních článků a receptů najdete na blogu naskokvkuchyni.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI