Těsto: | |||||
voda | 500 ml | pohanková krupice | 200 g | sůl | 1 lžička |
hladká pohanková mouka + 20 g na vál | 100 g | chia semínka + 3 lžíce vody | 1 lžíce | celer | 1/2 ks |
cibule | 2 ks | uzený tempeh nebo uzené tofu | 1 balení | sůl | špetka |
křenová omáčka: | |||||
cibule | 1 ks | petržel | 2 ks | voda | 750 ml |
křen | dle chuti | sůl | dle chuti | nebělený kukuřičný škrob | 1 lžíce |
tahini pasta | 3 lžičky | světlá miso pasta | 1 lžička |
Znáte to, neděle, venku ošklivo, takže vám nevadí, že strávíte většinu dopoledne u plotny. A máte chuť na něco výrazného, zkrátka pořádný nedělní oběd.Dnes vám přináším recept na falešné špekové knedlíky s křenovou omáčkou.
Tak zvaný celerový špek si dělám celkem často. Vlastně necháte na oleji osmahnout cibulku s celerem a solí. I jen takhle bez ničeho jiného je to výborné. Ale pokud chcete udělat dojem, přidejte uzené tofu nebo ještě lépe uzený tempeh. To vám zaručuji, že si budou mlaskat i zapřísáhlí masožravci.
Nevím proč, ale tempeh i tofu vždy spotřebovávám na hranici trvanlivosti. Nakoupím nějaké to tofu a pak ho skrblim v lednici tak dlouho, dokud prostě skoro neprojde. Je to asi tím, že ho celou dobu šetřím na něco "lepšího" a přece nebudu vařit z polotovaru, když si můžu udělat něco hodnotnějšího. Takže milé tofu nebo tempeh většinou skončí spíše jako mlsání k vínku, které je také občas potřeba :) Ale tentokrát jsem uzený tempeh (hádám, že pár dní prošlý) použila na přípravu těchto úžasných knedlíků.
Těsto na knedlíky jsem zvolila své osvědčené z pohankové krupice, které jsem použila již u receptu na švestkové knedlíky. Jemná pohanková chuť skvěle ladí k jemné křenové omáčce i celerovému špeku.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 16 knedlíčků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI