Ingredience: | |||||
vepřový bok s kostí /s kůží/ | cca 1 kg | sůl | dle chuti | kmín | dle chuti |
Na Nový rok by se měla jíst čočka, aby byly korunky, a taky vepřový maso pro štěstí. Máma mě naučila péct ten nejkřupavější bůček na světě, maso je jako dort a je to tak hrozně snadný, že to zvládne i úplnej amatér.
Troubu předehřejeme na 130 stupňů.
Kůži bůčku několikrát podélně i napříč nařízneme tak, aby nám vznikly kostičky jako na fotce.
Celý kus masa pak ze všech stran osolíme a pokmínujeme.
To je celý. Bůček dáme do pekáčku, přiklopíme ho, nepodléváme a dáme péct na 6 hodin. Za celou dobu troubu neotvíráme. Po šesti hodinách pekáček odklopíme, přidáme stupně na 200 a dopečeme krupon do křupava.
Bůček pustí spoustu tuku, ve kterým se vlastně celou dobu pomalinku konfituje, proto je maso úžasně měkký a šťavnatý! O víkendu to dělám tak, že si maso večer připravim, dám si budíka na 5 ráno, jen šoupnu pekáč do trouby a kolem devátý mě probudí nádherná vůně! Na dvanáctou je prima oběd. K masu nejlíp čerstvej chleba, hořčici a nastrouhanej křen.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI