Obalovaná treska: | |||||
aljašská treska | 300 g | ovesné vločky | 100 g | vejce | 1 ks |
mléko | 1 dcl | máslo | 1 lžíce | koření dle chuti | 2 lžičky |
sůl | dle chuti | ||||
Bramborová kaše: | |||||
brambory | 0,5 kg | mléko | 100 ml | smetana 30% | 30 ml |
máslo | 40 g | sůl | dle chuti |
Po velkém úspěchu u mého muže se zeleninou pečenou v krustě s ovesnými vločkami jsem zkusila podobnou přípravu i s treskou a úspěch byl snad ještě větší. Recept je už několikrát prověřený, jen dnes se mi podařilo jednu porci ukořistit, nafotit a sepsat přesný recept.
Vejce rozšleháme s mlékem, tresku osolíme, ovesné vločky smícháme s kořením. Porce tresky namáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme v ochucených ovesných vločkách. Menší plech si vymažeme máslem a poklademe na něj obalenou tresku. Zbytkem rozšlehaného vajíčka přelijeme tresku tak, aby vločky co nejvíce navlhli. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
Bramborová kaše:
Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme asi 20 minut doměkka. Vodu slijeme. Ideálně ručním šlehačem uvařené horké brambory krátce rozmixujeme spolu s máslem. Po částech přidáme teplé mléko, smetanu a vyšleháme v hladkou kaši. Dosolíme dle chuti.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI