Aljašská treska v krustě z ovesných vloček zpět

Obalovaná treska:
aljašská treska300 govesné vločky100 gvejce1 ks
mléko1 dclmáslo1 lžícekoření dle chuti2 lžičky
sůl dle chuti
Bramborová kaše:
brambory0,5 kgmléko100 mlsmetana 30%30 ml
máslo40 gsůl dle chuti
aljašská treska 300 g, ovesné vločky 100 g, vejce 1 ks, mléko 1 dcl, máslo 1 lžíce, koření dle chuti 2 lžičky, sůl dle chuti, brambory 0,5 kg, mléko 100 ml, smetana 30% 30 ml, máslo 40 g, sůl dle chuti

Příprava

Po velkém úspěchu u mého muže se zeleninou pečenou v krustě s ovesnými vločkami jsem zkusila podobnou přípravu i s treskou a úspěch byl snad ještě větší. Recept je už několikrát prověřený, jen dnes se mi podařilo jednu porci ukořistit, nafotit a sepsat přesný recept.

Vejce rozšleháme s mlékem, tresku osolíme, ovesné vločky smícháme s kořením. Porce tresky namáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme v ochucených ovesných vločkách. Menší plech si vymažeme máslem a poklademe na něj obalenou tresku. Zbytkem rozšlehaného vajíčka přelijeme tresku tak, aby vločky co nejvíce navlhli. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

Bramborová kaše:

Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme asi 20 minut doměkka. Vodu slijeme. Ideálně ručním šlehačem uvařené horké brambory krátce rozmixujeme spolu s máslem. Po částech přidáme teplé mléko, smetanu a vyšleháme v hladkou kaši. Dosolíme dle chuti.

2016-10-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI