Alpské pirohy s pikantní klobáskou zpět

Ingredience na náplň:
pikantní klobása2 ksvelká cibule1 ksmenší pórek1 ks
olej2 lžíce
Ingredience na těsto:
hladká mouka300 gsůl1 lžičkadroždí10 g
řepkový olej50 mlvlažná voda200 mlmouka na propracování1 hrstka
vejce na potření1 ks
pikantní klobása 2 ks, velká cibule 1 ks, menší pórek 1 ks, olej 2 lžíce, hladká mouka 300 g, sůl 1 lžička, droždí 10 g, řepkový olej 50 ml, vlažná voda 200 ml, mouka na propracování 1 hrstka, vejce na potření 1 ks

Příprava

Tak tyto pirohy si určitě oblíbíte a když budete mít nápady, dají se plnit vším možným, co máte rádi. Můžete podávat se zeleninovým salátkem nebo servírovat prostě k pivku. To pikantní klobásku jistě uhasí.

Tak jdeme na náplň. Na oleji zpěníme cibuli , přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.

Z uvedených surovin zaděláme na těsto, dobře propracujeme a zbytečně nepřidáváme moc mouky. Čím déle těsto hněteme, tím lepší bude a přestane se lepit. Necháme vykynout, pak rozdělíme na stejně velké bochánky, které rozválíme dokulata.
Kolem dokola je potřeme rozšlehaným vejcem.
Na jednu polovinu poklademe náplň, těsto přeložíme a okraje přehneme a přimáčkneme.
Potřeme znovu vejcem a necháme ještě chvíli na plechu kynout.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

Dobrou chuť!


2022-07-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI