Ingredience: | |||||
vepřová žebra | 2 kg | utřený česnek | 5 stroužků | sůl | 2 lžičky |
třtinový cukr | 2 lžičky | mleté chilli | 1 lžička | sladká mletá paprika | 1 lžíce |
majoránka | 1 lžíce | drcený kmín | 1 lžička | mletý zázvor | 1 lžička |
nové koření | 3 kuličk | celý pepř | 1 lžička (15 - 20 kuliček) |
V sobotu se k obědu nevařilo nic. Žebra jsem na tři dny naložila do suché marinády a přihodila ke klobáskám do udírny. No mužů vám říct, že dobrota. Pustili se do toho tak zběsile, že jsem to málem ani nevyfotila.
Vepřová žebra ze strany od kosti stáhněte z kůže. Výborně to jde s pomocí papírové utěrky.
Jde sice jen o tenoučkou blanku, ale je to velmi důležitý krok. Žebra se vám potom nebudou při uzení kroutit.
Žebra potřete utřeným česnekem a v hmoždíři
podrťte veškeré celé koření. Promíchejte se solí, cukrem a vmasírujte do masa z obou stran.
Okořeněná žebra zabalte do fresh fólie a nechte v lednici 3 dny dobře odležet.
Po třech dnech vybalte z fólie a dejte udit na 70 - 75°C po dobu 2 hodin. Poté povařte 15 minut a dejte doudit zhruba na další 3 hodiny. Velmi ale záleží na tom, jak jsou žebra masitá
Udit je ideální tvrdým a suchým dřevem (dub, buk, habr).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI