Ingredience: | |||||
vepřová panenka | 200 g | červená čočka | 120 g | šalotka | 5 ks |
uzené nebo slanina | 50 g | parmazán | dle potřeby | máslo | kousek |
cibule | 1 ks | sádlo | kousek | cukr | 1 lžíce |
vývar | 1 dl | červené víno | 1 dl | koření Argentina | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Dokonalá souhra chutí....kterou ocení nenej milovníci dobrého masa.
Očištěnou panenku, potřenou olejem a posypanou kořením vložíme na rozpálenou pánev a opečeme jí ze všech stran.
Po té jí vložíme do trouby rozpálené na 190 stupňů tak na 8 až 10 minut.
Vyjmeme z trouby, zakryjeme a necháme odpočinout 6 minut.
Dáme vařit čočku do osolené vody doměkka, ale pozor aby se nerozvařila.
Na pánvi orestujeme na sádle nakrájenou cibulku a slaninu do které po té vložíme uvařenou čočku.
Nakonec přidáme trochu másla, parmezánu a vše promícháme.
Do rendlíku dáme zkaramelizovat na sucho cukr který zalijeme vínem, vývarem, vložíme šalotky a necháme odvařit do zhoustnutí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI