Ingredience: | |||||
artyčoková "srdíčka" konzervovaná | 400 g | cibule | 2 ks | česnek | 2 stroužky |
rajčata | 4 ks | olej | cherry ocet (vinný) | 3 lžíce | |
suché scherry | 50 ml | olivový olej | 4 lžíce | směs koření (oregáno, tymián, petržel, bazalka, majoránka) | 3 lžíce |
sůl | špetka | pepř | špetka |
Pokud milujete artyčoky, mám pro Vás ideální recept! Jedná se o takovou chuťovku k vínu pro partu přátel, ale dobře poslouží i jako plnohodnotná večeře pro dva. Jen tak s kouskem kvalitního pečiva. Není to časově náročné jídlo, ale je potřeba dopředu myslet na to, že výsledný pokrm se nechává uležet alespoň 3 hodiny, aby se prolnuly chutě. Tak už směle do toho!
Artyčoky nakrájejte na poloviny a nechte okapat. Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Na pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přimíchejte rajčata a duste asi 8 minut. Mezitím si v misce smíchejte sherry ocet s sherry a olivovým olejem. Přimíchejte k podušeným rajčatům. Nakonec do směsi přimíchejte i bylinky, kterými opravdu nešetřete!
Jakmile budete mít směs hotovou, naskládejte artyčoky do zapékací misky a zalijte je rajčatovou směsí. Nechcte v lednici alespoň 3 hodiny odležet (ideálně přes noc).
Nyní máte 2 možnosti. Buď směs ihned servírovat s kvalitním pečivem (bezlepkáři volí oblíbené bezlepkové) nebo směs zapéci. Mně osobně více chutnala teplá, zapečená verze, ale výborné jsou obě.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI