Asijské kuře s keshu oříšky zpět

Ingredience:
kuřecí křidýlka1 kgkukuřičný škrob3 lžíceolivový olej trochu
sojová omáčka1/2 hrnkurýžový ocet4 lžícekečup4 lžíce
chilli omáčka2 lžícetřtinový cukr2 lžícečesnek2 stroužky
nastrouhaný zázvor1 lžícekeshu ořechy1 hrnekjasmínová rýže dle potřeby
sůl dle chutipepř špetkajarní cibulka dle potřeby
kuřecí křidýlka 1 kg, kukuřičný škrob 3 lžíce, olivový olej trochu, sojová omáčka 1/2 hrnku, rýžový ocet 4 lžíce, kečup 4 lžíce, chilli omáčka 2 lžíce, třtinový cukr 2 lžíce, česnek 2 stroužky, nastrouhaný zázvor 1 lžíce, keshu ořechy 1 hrnek, jasmínová rýže dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka, jarní cibulka dle potřeby

Příprava

Tento recept jsem viděla kdysi dávno v nějaké kuchařské show na TV paprika, a když se mi naskytla příležitost ho před pár dny vyzkoušet využila jsem ji a vrhla se na to.

Místo kuřecích prsou nakrájených na plátky jsem použila kuřecí křídla a ke keshu oříškům jsem přidala i pár arašídů, které v omáčce příjemně křupou.

Postup:

  1. Kuřecí křidélka omyjeme, očistíme a v kloubní částí rozřízneme na 3 dílky. Poslední část s minimem masa můžeme z jídla vyřadit úplně. 
  2. V uzavíratelném potravinářském sáčku smícháme kukuřičný škrob, pepř a sůl. Přidáme kuřecí křidélka a protřepeme. Maso dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby, dokud se nezatáhne a nebude mírně nazlátlé. 
  3. Mezitím si v misce smícháme sojovou omáčku, ocet, kečup, chilli omáčku, česnek, zázvor,  cukru,pepř a sůl.
  4. Na pánev nalijeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme maso, které jsme vytáhli z trouby (na pánvi chytne ještě krásnou zlatou barvu) a keshu oříšky(když přidáme keshu na začátku vaření budou měkké, když ale chceme abych v omáčce křupali, přidejte je až na konci vaření).
  5. Po chvilce vše zalijeme připravenou směsí a necháme 15 minut dusit pod pokličkou (pokud budeme chtít víc omáčky, můžeme přidat i vodu podle potřeby).
  6. K omáčce si uvaříme jasmínovou rýži podle návodu na obalu. 
2015-05-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI