Babiččina sekaná s bylinkami a drcenými rajčátky zpět

Ingredience:
mleté maso500 gcibule1 ksjarní cibulka1 ks
český česnek3 stroužkyvejce2 kssůl1 dle chuti
pepř dle chutičerstvá nasekaná majoránka dle chutioregano dle chuti
petrželka dle chutisaturejka dle chutibazalka dle chuti
drcená sušená rajčata1 lžícesolamyl nebo struhanka na zahuštěnímléko dle potřeby
mleté maso 500 g, cibule 1 ks, jarní cibulka 1 ks, český česnek 3 stroužky, vejce 2 ks, sůl 1 dle chuti, pepř dle chuti, čerstvá nasekaná majoránka dle chuti, oregano dle chuti, petrželka dle chuti, saturejka dle chuti, bazalka dle chuti, drcená sušená rajčata 1 lžíce, solamyl nebo struhanka na zahuštění, mléko dle potřeby

Příprava

I z levných surovin lze vykouzlit dobré jídlo, které mizí pod rukama a chutná všem. 

Maso  umeleme, dáme do misky, přidáme pokrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Přidáme 1 vejce a žloutek, sůl, pepř, všechny omyté a nasekané bylinky a sušená drcená rajčata. Promícháme, přidáme strouhanku nebo solamyl, podle potřeby přidáme i mléko. Z masové směsi uděláme 2- 3 šišky, které potřeme bílkem. Dáme na plech, podlijeme do výšky cca 1,5 cm vodou (nebo vývarem) a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Ke konci pečení můžeme přidat k sekané nakrájenou cibuli.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s bavorským bramborovým salátem.

2016-05-16 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte dvě šišky sekané.

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI