Babiččiny škubánky s mákem a rozpuštěným máslem zpět

Ingredience:
brambory1000 ghrubá mouka200 gsůl1 špetka
rozpuštěné sádlo/máslo1 malý šálekmletý mák1 balenícukr3 lžíce
brambory 1000 g, hrubá mouka 200 g, sůl 1 špetka, rozpuštěné sádlo/máslo 1 malý šálek, mletý mák 1 balení, cukr 3 lžíce

Příprava

Kdo by neznal babiččiny škubánky?! My je doma milujeme a vy si je určitě zamilujete taky. 

Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme a uvaříme doměkka.
Přecedíme tak cca třičtvrtinu vody a zasypeme hrubou moukou.
Rozšťoucháme šťouchadlem na brambory a obráceným koncem vařečky uděláme do brambor s moukou malé důlky.
Necháme  tak přikryté (propařené) na asi  25 minut.
Poté vařečkou prošleháme do krásně hladké konzistence.
Umeleme si mák, nebo koupíme, již mletý a smícháme s cukrem.
Polévkovou lžící namočenou v rozpuštěném másle vytvoříme rovnoměrné kopečky, které posypeme máslem s cukrem a polijeme  rozpuštěným máslem.

Poté servírujeme a vzpomínáme na babičku.

2021-10-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI