Nejprve si připravte těsto. V originálu je 100g cukru, ale to vy bylo velmi sladké. Na naše poměry by to bylo sladší, než housky na hamburger a tak jsem ubrala.
Je tedy na vás zda budete chtít zvolit původní množství.
Co se týče Čínských klobásek, není jednoduché je sehnat. Prodávají se opravdu vysušené a je třeba je připravit na páře a nebo povařit. Teprve až potom se dají krájet.
Další suroviny koupíte celkem bez problémů přímo v tržnici.
Zadělat můžete ručně a nebo v domácí pekárně stejně jako já. Neděste se, že je něco špatně. Těsto je takové tužší, ale po hodině a půl v teple krásně nakyne.
Z první části receptu na těsto připravte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě přibližně deset minut.
Potom přidejte zbytek surovin a limetovou šťávu nechte na pozdější dobu.
Mezitím co bude kynout těsto, si připravte náplň. Sušené houby dejte do misky, zalijte horkou vodou a nechte 15 minut odstát.
Houby a zbytek surovin nakrájejte na drobné kousíčky a promíchejte s masem.
Celá směs by měla odstát minimálně půl hodiny v chladu.
Do nakynutého těsta zapracujeme pár kapek limetové šťávy, aby knedlíky měly krásně bílou barvu.
Rozdělte na osm dílů. Vytvarujte do úhledných kuliček a pod vlhkou utěrkou nechte 10 minut nakynout.
Každý kousek rozválejte na 1 cm silnou placku a okraje zeslabte na minimum.
Náplně dejte jednu naběračku na zmrzlinu. To je přesně to množství co je třeba a nahoru posaďte 1/2 vejce vařeného 10 minut natvrdo.
Svažte do ranečku a pořádně stiskněte, ať se vám v páře neotevřou.
Znova přikryjte vlhkou utěrkou a nechte 15 minut dokynout.
Nakynuté knedlíky dejte na čtverec pečícího papíru a dejte
vařit do páry na 25 minut.
Knedlíky jsou velmi dobré, když se těsto namočí do nejoblíbenější Vietnamské omáčky Nuoc Mam a jako příloha je výborný mix salátů s bylinkami (koriandr, perila, bazalka, máta ....)
Omáčku připravíte následovně. Česnek prolisujte a chilli nakrájejte. Přidejte zbytek ingrediencí a zalijte horkou vodou. Nechte vychladit a můžete podávat.
Dobrou chuť!