Bahn Bao - Vietnamské knedlíky plněné vepřovým masem, houbami a vejcem zpět

Těsto:
mléko255 mlkvasnice15 gcukr krupice20 g
sůl1/2 lžičkyhladká mouka500 grostlinný olej2 lžíce
limetová šťáva pár kapek
Náplň:
mleté vepřové250 ghouby Shitaké a Jidášovo ucho20 gcibule1 ks
česnek4 stroužkymrkev1 ksústřicová omáčka1 lžíe
sezamový olej1 lžičkasměs koření na klobásky (charsiu)2 lžícetapiokový škrob2 lžíce
pepř1/2 lžičkyvejce uvařené natvrdo4 ksčínské klobásky4 ks
Omáčka Nuoc Mam:
horká voda1/2 šálkurybí omáčka3 lžícešťáva z limety dle chuti
cukr1 lžícečesnek2 stroužkychilli paprička1 ks
mléko 255 ml, kvasnice 15 g, cukr krupice 20 g, sůl 1/2 lžičky, hladká mouka 500 g, rostlinný olej 2 lžíce, limetová šťáva pár kapek, mleté vepřové 250 g, houby Shitaké a Jidášovo ucho 20 g, cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, mrkev 1 ks, ústřicová omáčka 1 lžíe, sezamový olej 1 lžička, směs koření na klobásky (charsiu) 2 lžíce, tapiokový škrob 2 lžíce, pepř 1/2 lžičky, vejce uvařené natvrdo 4 ks, čínské klobásky 4 ks, horká voda 1/2 šálku, rybí omáčka 3 lžíce, šťáva z limety dle chuti, cukr 1 lžíce, česnek 2 stroužky, chilli paprička 1 ks

Příprava

Dnes jsem dojídala Pho ga od včera a k tomu jsem udělala Bahn Bao, což jsou vietnamské plněné knedlíky masovo-houbovou směsní a půlkou vejce. Příloha není třeba, ale trocha zeleného salátu nikdy neuškodí a k namáčení tradiční omáčka Nuoc Mam.

Nejprve si připravte těsto. V originálu je 100g cukru, ale to vy bylo velmi sladké. Na naše poměry by to bylo sladší, než housky na hamburger a tak jsem ubrala.
Je tedy na vás zda budete chtít zvolit původní množství.
Co se týče Čínských klobásek, není jednoduché je sehnat. Prodávají se opravdu vysušené a je třeba je připravit na páře a nebo povařit. Teprve až potom se dají krájet.
Další suroviny koupíte celkem bez problémů přímo v tržnici.
 
Zadělat můžete ručně a nebo v domácí pekárně stejně jako já. Neděste se, že je něco špatně. Těsto je takové tužší, ale po hodině a půl v teple krásně nakyne.
 
Z první části receptu na těsto připravte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě přibližně deset minut.
Potom přidejte zbytek surovin a limetovou šťávu nechte na pozdější dobu.
 
Mezitím co bude kynout těsto, si připravte náplň. Sušené houby dejte do misky, zalijte horkou vodou a nechte 15 minut odstát.
 
 
Houby a zbytek surovin nakrájejte na drobné kousíčky a promíchejte s masem. 
Celá směs by měla odstát minimálně půl hodiny v chladu.
 
 
Do nakynutého těsta zapracujeme pár kapek limetové šťávy, aby knedlíky měly krásně bílou barvu.
 
 
Rozdělte na osm dílů. Vytvarujte do úhledných kuliček a pod vlhkou utěrkou nechte 10 minut nakynout.
 
 
Každý kousek rozválejte na 1 cm silnou placku a okraje zeslabte na minimum.
Náplně dejte jednu naběračku na zmrzlinu. To je přesně to množství co je třeba a nahoru posaďte 1/2 vejce vařeného 10 minut natvrdo.
 
 
Svažte do ranečku a pořádně stiskněte, ať se vám v páře neotevřou.
 
 
Znova přikryjte vlhkou utěrkou a nechte 15 minut dokynout.
 
 
Nakynuté knedlíky dejte na čtverec pečícího papíru a dejte vařit do páry na 25 minut.
 
Knedlíky jsou velmi dobré, když se těsto namočí do nejoblíbenější Vietnamské omáčky Nuoc Mam a jako příloha je výborný mix salátů s bylinkami (koriandr, perila, bazalka, máta ....)
 
Omáčku připravíte následovně. Česnek prolisujte a chilli nakrájejte. Přidejte zbytek ingrediencí a zalijte horkou vodou. Nechte vychladit a můžete podávat.
 
 
Dobrou chuť!
2017-03-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI