Ingredience: | |||||
mleté maso (vepřové a hovězí) | 500 g | strouhaný balkánský sýr | hrst | sůl | špetka |
pepř | špetka | červená paprika | 2 lžičky | jarní cibulka (pokrájená) | trochu |
sušená rajčata (pokrájená) | pár | vejce | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
polohrubá mouka a strouhanka | na dohuštění směsi |
Trochu vylepšené a u nás oblíbené mleté maso.
Maso si umeleme na jemno spolu s cibulkou a česnekem. Trochu cibulky si ponecháme a nakrájíme na jemno. Rajčata si nakrájíme na malinké kousky a nastrouháme sýr. Maso si osolíme, stačí méně, protože balkánský sýr je dost slaný. Opepříme, posypeme červenou paprikou a vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku, rajčata a sýr. Klepneme jedno vajíčko a pak směs zahustíme moukou a strouhankou. Nejlépe se maso propracovává rukama. Z masa pak děláme koule, které střídavě napichujeme na jehlu s kolečky cibule, naskládáme na plech s pečícím papírem a zlehka pokapeme olejem. Pečeme do zlatavé barvy. Podáváme s restovanými bramborami a zeleninou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI