Balkánské špízy zpět

Ingredience:
mleté maso (vepřové a hovězí)500 gstrouhaný balkánský sýr hrstsůl špetka
pepř špetkačervená paprika2 lžičkyjarní cibulka (pokrájená) trochu
sušená rajčata (pokrájená) párvejce1 ksčesnek3 stroužky
polohrubá mouka a strouhanka na dohuštění směsi
mleté maso (vepřové a hovězí) 500 g, strouhaný balkánský sýr hrst, sůl špetka, pepř špetka, červená paprika 2 lžičky, jarní cibulka (pokrájená) trochu, sušená rajčata (pokrájená) pár, vejce 1 ks, česnek 3 stroužky, polohrubá mouka a strouhanka na dohuštění směsi

Příprava

Trochu vylepšené a u nás oblíbené mleté maso.

Maso si umeleme na jemno spolu s cibulkou a česnekem. Trochu cibulky si ponecháme a nakrájíme na jemno. Rajčata si nakrájíme na malinké kousky a nastrouháme sýr. Maso si osolíme, stačí méně, protože balkánský sýr je dost slaný. Opepříme, posypeme červenou paprikou a vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku, rajčata a sýr. Klepneme jedno vajíčko a pak směs zahustíme moukou a strouhankou. Nejlépe se maso propracovává rukama. Z masa pak děláme koule, které střídavě napichujeme na jehlu s kolečky cibule, naskládáme na plech s pečícím papírem a zlehka pokapeme olejem. Pečeme do zlatavé barvy. Podáváme s restovanými bramborami a zeleninou.

2014-04-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI