Barania masala zpět

Ingredience:
baranie mäso250 gghí2 lyžicefineklová semiena1/2 lyžičky
cesnakovo-zázvorová pasta1 lyžičkamletá kurkuma1/3 lyžičkymletý čili koreni1/2 lyžičky
mletý koriandr1/2 lyžičkygaram masala1/2 lyžičkyčervená cibule2 ks
soľ štipkavoda na podljatie troškaveľká paradajka1 ks
šťáva z citróna1 lyžičkastrúhaný palmový cukr (jaggery) trochakoriandrová vňať čerstvá hrstka
baranie mäso 250 g, ghí 2 lyžice, fineklová semiena 1/2 lyžičky, cesnakovo-zázvorová pasta 1 lyžička, mletá kurkuma 1/3 lyžičky, mletý čili koreni 1/2 lyžičky, mletý koriandr 1/2 lyžičky, garam masala 1/2 lyžičky, červená cibule 2 ks, soľ štipka, voda na podljatie troška, veľká paradajka 1 ks, šťáva z citróna 1 lyžička, strúhaný palmový cukr (jaggery) trocha, koriandrová vňať čerstvá hrstka

Příprava

Podávame s plackami ako napríklad Čapati alebo Naan. 

V hrnci zohrejeme ghí. Pridáme feniklové semená a necháme rozvoňať. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a minútku popražíme.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú kurkumu, čili korenie, garam masala a mletý koriander. Cibuľu ne stredne silnom ohni restujeme do mäkka. 
Pridáme umyté a na kocky nakrájané mäso a necháme zatiahnuť.
Podlejeme troškou vody, osolíme a pod pokrievkou na miernom ohni varíme asi 40 minút. 
Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, šťavu z citróna a trocha palmového cukru. Varíme ďalších 10 minút. 
Do hotového jedla zamiešame umytú a nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa. 
V hotovom jedle zostane len trocha šťavy, nie je to typické karí. Podávame s plackami ako napríklad Čapati alebo Naan. 

2013-12-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI