Ingredience: | |||||
hovězí mleté maso | 800 g | cibule | 1 ks | cuket | 100 g |
červená paprika | 50 g | vejce | 1 ks | červená čočka | 30 g |
strouhaný sýr | 70 g | hořčice (já dávám dijonskou) | 1 lžíce | česnek | 2 stroužky |
voda | 1 velký panák | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Neznám nikoho, kdo by nejedl sekanou, je to taková přijatelná úprava mletého masa, taková ta česká klasika. Ale pokud se podíváme na klasiku, je to hodně o mouce a rohlících. A protože mám ráda odlehčené verze české kuchyně a také mám raději kus masa než moučného masa, udělala jsem si ji po svém.
Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte najemno, čím jemnější, tím lepší. Papriku a cuketu nakrájejte na malinké kostičky.
Do misky s masem prolisujte česnek a přidejte ostatní ingredience. Rukama důkladně propracujte a nechte buď přes noc, nebo aspoň hodinu odležet v lednici. Chutě se tak lépe propojí.
Poté vyndejte maso z misky a utvořte z něj tvar sekané. Nebojte se s ní hodit o linku, tím se z ní dostane přebytečný vzduch a bude méně praskat. Pokud se někde nechce spojit a tvoří se praskliny, namočte si ruce do studené vody a praskliny spojte. Pak ji opatrně přendejte do pečící misky. Přiklopte víko a pečte ve vyhřáté troubě na 190°C zhruba hodinu. Ke konci pečení můžete odklopit víko a nechat vypéct kůrčičku třeba pod grilem.
Servírujte s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo s chlebem, hořčicí a okurkou, to se dá jíst i studená a je to lepší než nějaký salám.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI