Ingredience: | |||||
větší batát | 1/2 ks | jarní cibulka i s natí nebo jedna střední cibule | 2 ks | listový špenát | 1 velká hrst |
libové mleté maso | 1 velká hrs | sekaná sušená rajčata nebo čerstvá rajčata | 1 stejné množství | smetana | 1/2 kelímku |
čerstvý kozí sýr (mozzarella, dle chuti) | 100 g |
Batáty, chcete-li sladké brambory, pochází z Ameriky. Existují dva druhy, které se však liší úpravou v kuchyni. Ty červené jsou nejlepší k zapékání nebo vaření. Žlutá odrůda se spíše smaží nebo je vhodná na různá těsta. Já si vybrala recept, který můžete servírovat třeba se zeleninovým salátem.
Na oleji orestujeme maso, cibuli, přidáme batáty strouhané na hrubém struhadle. Chvíli restujeme a pak zalijeme smetanou, přidáme sekaný listový špenát a sýr. Dle chuti dosolíme a dopepříme dle věku strávníků.
Vše povaříme cca 5 minut.
Kaši nalijeme do vymazaného pekáčku a necháme zapéct.
Do nákypu můžeme přidat zeleninu dle vlastní fantazie, není nutné se držet receptu... hrášek, kukuřice, bylinky, paprika, cuketa...
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI