Bavorské vdolky zpět

Ingredience:
polohrubá mouka500 gmléko2 dcldroždí20 g
cukr krupice60 gvejce1 ksžloutek1 ks
máslo60 gsůl špetka100% tuk na smažení dle potřeby
Na ozdobu:
tvaroh na strouhání150 gšvestková povidla150 g
polohrubá mouka 500 g, mléko 2 dcl, droždí 20 g, cukr krupice 60 g, vejce 1 ks, žloutek 1 ks, máslo 60 g, sůl špetka, 100% tuk na smažení dle potřeby, tvaroh na strouhání 150 g, švestková povidla 150 g

Příprava

Náš benjamínek měl včera karnevalovou premiéru ve své budoucí školce a dnes u nás navíc chodí masopustní průvod. A tuhle dobu mám od raného mládí zafixovanou s touhle sladkou dobrotou, proto ani letos nemohla na našem stole chybět .

Těsto nechávám za mě vypracovat a vykynout pekárnu na chleba. Vykynuté těsto si rozválíme na cca 1 cm tlustý plát, ze kterého například pomocí skleničky vykrajujeme kolečka, která necháme ještě trochu vykynout. Ve vyšší pánvi nebo kastrůlku rozpálíme tuk a vdolky v něm po obou stranách smažíme dozlatova. Osmažené vdolky vytáhneme a dáme je okapat na ubrousek.
Vlažné vdolky potřeme povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvarohem.

2016-02-16 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 30 - 40 ks dle velikosti.

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI