Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 500 g | mléko | 2 dcl | droždí | 20 g |
cukr krupice | 60 g | vejce | 1 ks | žloutek | 1 ks |
máslo | 60 g | sůl | špetka | 100% tuk na smažení | dle potřeby |
Na ozdobu: | |||||
tvaroh na strouhání | 150 g | švestková povidla | 150 g |
Náš benjamínek měl včera karnevalovou premiéru ve své budoucí školce a dnes u nás navíc chodí masopustní průvod. A tuhle dobu mám od raného mládí zafixovanou s touhle sladkou dobrotou, proto ani letos nemohla na našem stole chybět .
Těsto nechávám za mě vypracovat a vykynout pekárnu na chleba. Vykynuté těsto si rozválíme na cca 1 cm tlustý plát, ze kterého například pomocí skleničky vykrajujeme kolečka, která necháme ještě trochu vykynout. Ve vyšší pánvi nebo kastrůlku rozpálíme tuk a vdolky v něm po obou stranách smažíme dozlatova. Osmažené vdolky vytáhneme a dáme je okapat na ubrousek.
Vlažné vdolky potřeme povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvarohem.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 30 - 40 ks dle velikosti.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI