Ingredience: | |||||
pohankový kuskus | 200 g | rajčata | 3 ks | celer | 1 řapík |
mrkev | 2 ks | provensálské bylinky | dle chuti | bazalka | 2 hrsti |
vajíčka | 2 ks | olivový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Tento druh salátů miluji převážně v létě, ale vlastně kdykoliv. Protože vůně bazalky je neodolatelná.
Jenže je pravda, že bazalka je nedostatkové zboží. Aspoň u nás v rodině. Bohužel bazalce se tu nedaří, jako u mého bráchy na balkóně, který z bazalky má doslova prales. Já sklidím sem tam pár lístků a i za to jsem vděčná. Ale když se zadaří nebo to prostě nevydržím a koupím si další květináček, tak se pustím do tohoto salátu.
Věřím, že si ho zamilujete, tak ho pojďte zkusit...
Do misky nalijeme kuskus, přidám polévkovou lžíci oleje a zalijeme vodou. Přiklopíme talířkem a necháme nabobtnat.
Dáme vařit vajíčka. Od bodu varu 10 minut.
Mezitím si pokrájíme rajčata, mrkev a celer na drobno a vložíme do mísy.
Když nám kuskus vychladne, tak ho smícháme s pokrájenou zeleninou, provensálskými bylinkami, solí, pepřem a trochou oleje.
Pokrájíme vajíčko na drobno a vše důkladně promíchám.
Na úplný konec přidáme potrhané lístky bazalky a můžeme podávat.
Když tam přidáte lněné nebo slunečnicové semínko, bude to jen ku prospěchu.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI