Ingredience: | |||||
máslo | cca 50 g | cibule | 3 - 4 ks | mléko | dle potřeby |
uzené maso | 200 g | šunka | 200 g | gouda | 100 g |
nasekaná pažitka | hrst | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Na obalení: | |||||
hladká mouka | dle potřeby | vejce | 3 ks | strouhanka | dle potřeby |
olej | na smažení | ||||
Dip: | |||||
kysaná smetana | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
hořčice | 1 lžička | cukr | dle chuti | citron | dle chuti |
Ráda zkouším něco nového a mám radost, když se podaří a chutná všem. I tento můj hokus-pokus vyšel a měl úspěch.
Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem a mícháme. Do husté směsi přidáme nakrájené uzené maso, šunku, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, pažitku a promícháme. Po chvíli odstavíme z plotny a mícháme, dokud se nepřestane směs lepit a necháme vystydnout.
Pak mokrýma rukama tvoříme krokety a obalíme v trojobalu. Usmažíme a necháme okapat na ubrousku.
Podáváme s dipem z kysané smetany a se zeleninovým salátem.
Krokety chutnají skvěle i studené.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI