Ingredience: | |||||
plátek vepřové kýty | 4 ks | česnek | 4 stroužky | vejce na tvrdo | 2 ks |
sladkokyselá okurka | 2 ks | červená masitá paprika | 1 ks | mleté vepřové maso | 200 g |
slanina | 200 g | hladká mouka | 2 lžíce | vývar z kostí | 0,5 l |
pepř | špetka | olej | trochu | sůl | špetka |
Stará krajová specialita valašské a severomoravské kuchyně.
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.
Na každý plátek rozprostřeme mleté maso, které ochutíme solí, pepřem, a mletou sladkou paprikou, poklademe půlku vejce, půlku okurky, kus papriky a špalíček slaniny, plátky zamotáme na koncích spíchneme párátky.
Nakrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme závitky a krátce je opečeme z každé strany.
Maso podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení závitky poléváme výpekem.
Když je maso měkké, zaprášíme šťávu moukou, osolíme, opepříme.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme, omastek slijeme a opečené kostičky slaniny přidáme do omáčky jako vložku.
Takto připravené závitky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI