Ingredience | |||||
Bio české Ghí na opečení vdolků | 1 sklenice | žitná mouka | 100 g | špaldová jemná mouka | 400 g |
Ghí / máslo | 50 g | panela sladidlo / cukr | 40 g | žloutek | 1 ks |
kvasnice | 20 g | rostlinné mléko / voda | 250 ml | rum | 1 - 2 lžíce |
sůl | 1 lžička | ||||
Zdobení | |||||
ovocný džem dle chuti | 1 sklenice | kokosové mléko | 1 plechovka (400ml) | vanilka | 1 sáček / lusk |
moučkový cukr / sladidlo | 1 lžíce |
Náš malý mlsáček si poručil vdolečky, tak mamka pekla vdolky sice ne úplně z bílé mouky, trošku jsem přidala žitné, ale jsou i tak nadýchané a více než chutné.
Připravíme si kvásek, do vlažné vody či rostlinného mléka nadrolíme droždí, přidáme 1 lžíci mouky, 1 lžici cukru, zamícháme, překryjeme utěrkou a necháme vzejít peřinku.
Do mísy prosejeme mouky, přidáme žloutek (pokud nemůžeme vynecháme, dále přidáme rozehřátý vlažný tuk, sladidlo, rum, sůl a nakonec vzešlý kvásek.
Vypracuje vláčné těsto, které pomoučníme moukou, překryjeme utěrkou a necháme kynout přibližně 45 minut.
Po nakynutí těsta si vytvarujeme vdolečky, které klademe na pomoučněný vál, na pánvi rozehřejme tuk a opečeme z obou stran, necháme vychladnout. Vdolky potřeme našim oblíbeným džemem a našlehanou kokosovou smetanou.
Tu připravíme velmi rychle a snadno. Kokosové mléko v plechu dáme na 24 hodin do lednice nebo 30 – 45 minut do mrazáku.
Do šlehací nádoby vyndáme tuhý podíl, který rozmačkáme lžící, přidáme moučkový cukr, vanilku a našleháme, vyšlehá se nádherná smetana, kterou dáme ideálně na 1 hodinu do lednice, vše se vyplatí připravit předem.
No a už jen vychutnáme u dobré kávy či čaje, přeji příjemné mlsání.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI