Bezvaječné domácí kynuté vdolky s borůvkami a kokosovou šlehačkou zpět

Ingredience
Bio české Ghí na opečení vdolků1 sklenicežitná mouka100 gšpaldová jemná mouka400 g
Ghí / máslo50 gpanela sladidlo / cukr40 gžloutek1 ks
kvasnice20 grostlinné mléko / voda250 mlrum1 - 2 lžíce
sůl1 lžička
Zdobení
ovocný džem dle chuti1 sklenicekokosové mléko1 plechovka (400ml)vanilka1 sáček / lusk
moučkový cukr / sladidlo1 lžíce
Bio české Ghí na opečení vdolků 1 sklenice, žitná mouka 100 g, špaldová jemná mouka 400 g, Ghí / máslo 50 g, panela sladidlo / cukr 40 g, žloutek 1 ks, kvasnice 20 g, rostlinné mléko / voda 250 ml, rum 1 - 2 lžíce, sůl 1 lžička, ovocný džem dle chuti 1 sklenice, kokosové mléko 1 plechovka (400ml), vanilka 1 sáček / lusk, moučkový cukr / sladidlo 1 lžíce

Příprava

Náš malý mlsáček si poručil vdolečky, tak mamka pekla vdolky sice ne úplně z bílé mouky, trošku jsem přidala žitné, ale jsou i tak nadýchané a více než chutné.

Připravíme si kvásek, do vlažné vody či rostlinného mléka nadrolíme droždí, přidáme 1 lžíci mouky, 1 lžici cukru, zamícháme, překryjeme utěrkou a necháme vzejít peřinku.

Do mísy prosejeme mouky, přidáme žloutek (pokud nemůžeme vynecháme, dále přidáme rozehřátý vlažný tuk, sladidlo, rum, sůl a nakonec vzešlý kvásek.

Vypracuje vláčné těsto, které pomoučníme moukou, překryjeme utěrkou a necháme kynout přibližně 45 minut.

Po nakynutí těsta si vytvarujeme vdolečky, které klademe na pomoučněný vál, na pánvi rozehřejme tuk a opečeme z obou stran, necháme vychladnout. Vdolky potřeme našim oblíbeným džemem a našlehanou kokosovou smetanou.

Tu připravíme velmi rychle a snadno. Kokosové mléko v plechu dáme na 24 hodin do lednice nebo 30 – 45 minut do mrazáku.

Do šlehací nádoby vyndáme tuhý podíl, který rozmačkáme lžící, přidáme moučkový cukr, vanilku a našleháme, vyšlehá se nádherná smetana, kterou dáme ideálně na 1 hodinu do lednice, vše se vyplatí připravit předem.

No a už jen vychutnáme u dobré kávy či čaje, přeji příjemné mlsání.

 

2019-02-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
14
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI