Ingredience: | |||||
bílé fazole | 300 g | cibule | 1 ks | uzený Šmakoun | 1 balení |
česnek | 1 stroužek | špaldová mouka | 1 lžíce | rostlinný olej | 1 lžíce |
majoránka | špetka | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Dnes mám pro Vás další recept ze série vaření se Šmakounem. Tentokrát jsem zkoušela uzenou variantu a připravila dietní verzi klasických fazolí na husto. Samozřejmě si je můžete připravit i s opečenou slaninkou, ale proč to nezkusit zdravěji?
Fazole uvaříme ve vodě doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zahustíme lžící mouky a vmícháme ji do uvařených fazolí. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Uzeného Šmakouna nakrájíme na kostičky a orestujeme ho dohněda na pánvi. Podáváme s uvařenými fazolemi a snítkou pažitky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI