Ingredience: | |||||
mleté maso (ideálně hovězí, ale může být i krůtí nebo kuřecí) | 500 g | velká mrkev | 2 ks | velká petržel | 1 ks |
střední cuketa | 1 ks | řapíkatý celer | 6 stonků | velká cibule | 1 ks |
loupaná krájená rajčata | 2 plechovky | bobkový list | 2 ks | kousek skořice | 2 cm |
Nové koření | 3 kuličky | pepř | špetka | sůl | dle chuti |
červené víno | 1 dl | olivový olej | trochu | čerstvá bazalka | dle chuti |
parmazán | na posypání | těstoviny | dle potřeby |
Kdo miluje těstoviny, určitě nepohrdne těstovinami, které snad miluje každý. Však vyměňte eidam dobrým parmezánem a posunete toto jídlo o úroveň výše.
Mleté maso orestujeme na oleji do zlatova, Přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na malé kostičky. Já s oblibou používám sekací nástavec ponorného mixeru, krásně naseká všechny suroviny na stejně velké kousky. Maso a zeleninu spolu orestujeme, zalijeme červeným vínem. Přidáme všechno koření a bylinky kromě bazalky a zalijeme rajčaty. Pod pokličkou dusíme do měkka cca 30 min. Směs nesmí plavat ve šťávě. Do hotové omáčky zamícháme čerstvou sekanou bazalku dle chuti.
Těstoviny nesmí v omáčce plavat, ale každá těstovina musí být pěkně obalená omáčkou. Před podáváním posypeme čerstvým parmazánem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI