Boloňské špagety zpět

Ingredience:
olivový olej2 lžícecibule (nakrájená na kostičky)1 ksčesnek (prolisovaný)4 stroužky
malá mrkev (nastrouhaná)1 ksceler (nastrouhaný)1/4 ksmleté hovězí maso500 g
sušená rajčata (nasekaná)3 kskonzervovaná rajčata (nasekaná)400 gčervené víno150 ml
směs sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn)1 lžičkasůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
špagety500 g
olivový olej 2 lžíce, cibule (nakrájená na kostičky) 1 ks, česnek (prolisovaný) 4 stroužky, malá mrkev (nastrouhaná) 1 ks, celer (nastrouhaný) 1/4 ks, mleté hovězí maso 500 g, sušená rajčata (nasekaná) 3 ks, konzervovaná rajčata (nasekaná) 400 g, červené víno 150 ml, směs sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn) 1 lžička, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, špagety 500 g

Příprava

Bylinkami provoněné špagety, kdo by odolal?

Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilij­te víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky. Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.

2014-01-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI