Ingredience: | |||||
olivový olej | 2 lžíce | cibule (nakrájená na kostičky) | 1 ks | česnek (prolisovaný) | 4 stroužky |
malá mrkev (nastrouhaná) | 1 ks | celer (nastrouhaný) | 1/4 ks | mleté hovězí maso | 500 g |
sušená rajčata (nasekaná) | 3 ks | konzervovaná rajčata (nasekaná) | 400 g | červené víno | 150 ml |
směs sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn) | 1 lžička | sůl | špetka | čerstvě mletý pepř | špetka |
špagety | 500 g |
Bylinkami provoněné špagety, kdo by odolal?
Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky. Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI