Bombajské brambory - VEGE zpět

Ingredience:
vařené brambory ve slupce4 - 6 ksvelká rajčata4 ksvelká červená cibule1 ks
korianr svazekchilli paprička1 ksčesnek3 stroužky
zázvor3 cmřímský kmín1 lžičkahořčičné semínko (bílé/černé)1 lžička
kurkuma1/2 lžičkymletý koriandr1/2 lžičkyGaram masala1/2 lžičky
sůl dle chutipepř dle chutiolej /Ghí dle potřeby
citron dle chuti
vařené brambory ve slupce 4 - 6 ks, velká rajčata 4 ks, velká červená cibule 1 ks, korianr svazek, chilli paprička 1 ks, česnek 3 stroužky, zázvor 3 cm, římský kmín 1 lžička, hořčičné semínko (bílé/černé) 1 lžička, kurkuma 1/2 lžičky, mletý koriandr 1/2 lžičky, Garam masala 1/2 lžičky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej /Ghí dle potřeby, citron dle chuti

Příprava

Kocour není doma a myši mají pré. Doma se mnou nikdo nesdílí vášeň pro kořeněné Indické jídlo a tak jsem využila situace, že manžel není doma a děti dojídají včerejší francouzské brambory.
Já jsem tedy neodolala a udělala si svoje oblíbené Bombajské brambory. Je to čistě vegetariánské jídlo, které je kořeněné a ostré. Přesně tak jak mám ráda

Tyto brambory jsou v podstatě kari. Ne každé totiž musí mít omáčku. Kdo začíná s Indickou kuchyní, tak tento recept je pro něho ideální.

Důležité je, aby se všechno sušené koření probudilo v horkém oleji. Pokud neseženete třeba celý římský kmín, tak můžete dát i mletý, jen je potřeba smažit kratší dobu.
Hořčičné semínko je to klasické co dáváte do nakládaných okurek. Jestliže seženete to tmavé, tak jedině dobře. Je štiplavější a chuťově výraznější.

Garam masala je směr koření, tak jako kari. Najdete v něm spoustu druhů voňavého koření a dá se koupit přímo v malých mlýncích na koření. Je to praktické, protože když není pomleté dopředu, tak si lépe udrží svou vůni. 

Dál už budete potřebovat jen běžné věci k sehnání. 

Cibuli si pokrájejte nadrobno a rajčata spařte, oloupejte a zbavte semínek.

Chilli papričku můžete dát jak čerstvou, tak i sušenou a nebo pastu.

Zázvor s česnekem si podrťte a nebo nastrouhejte najemno.

Brambory si uvařte tak do 3/4 . Nechte vychladnout a nakrájejte na čtvrtky. Budou se ještě dodělávat na pánvi a tak je to lepší. Mohlo by se vám totiž stát, že vám nakonec vznikne bramborová kaše.

Do větší pánve si dejte olej a všechno suché koření. Zprudka orestujte a přidejte cibuli, česnek, chilli a zázvor. K opečené cibuli dejte brambory a několik minut společně opékejte, aby se na bramborách udělala krásná kůrka.

Jakmile jsou brambory úplně měkké, můžete přidat na proužky rajčata a už jen krátce prohřát.

Zasypte natí z koriandru a dochuťte solí a pepřem.

Já osobně zakápnu ještě trochou citrónu, ale to záleží na vaší chuti.

Dobrou chuť!

2016-06-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI