Ingredience: | |||||
brambory | 500 g | cuketa | 500 g | větší vejce | 1 ks |
čerstvá majoránka | 2 lžíce | česnek | 6 stroužků | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | strouhanka | cca 100 - 150 g | olej | dle potřeby |
Tak takový bramborák jste určitě ještě nejedli, můžete přidat i lupínky slané nebo kukuřičné.
Brambory oloupeme a nastrouháme do mísy nahrubo.
Cuketu podélně rozpůlíme a obrácenou lžičkou vydlabeme semínka ve středech cukety.
Cuketu nastrouháme také nahrubo a přidáme k bramborám. Osolíme a necháme vypotit. (odstát cca na 10 minut). Přebytečnou tekutinu slijeme (nejlépe) přes sítko (ale nejlepší je, když tekutinu ještě vymačkáme rukama). Směs bude díky tomu sušší a bramboráčky chutnější. K nastrouhaným cuketám a bramborám přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku. Nakonec přisypeme strouhanku v takovém množství, aby byla směs spíše hutná, než tekutá.
Na pánvi rozehřejeme olej a mokrou rukou uděláme malé placičky a dáme péci na pánev. Opékáme z obou stran dozlatova a dokřupava.
Z uvedených ingrediencí připravíte cca 10 bramboráčků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI