Jablečná omáčka: | |||||
jablka | 5 ks | cibule | 4 ks | červená chilli parička | 1 ks |
růžové víno | 150 ml | voda | 200 ml | kajenský pepř | malá špetka |
cukr | 1 lžička | citronová šťáva | 1 lžička | sůl | špetka |
domácí pálenky | 2 pol. lžíce | ||||
Bramboráky: | |||||
brambory | 1200 g | vejce | 3 ks | hladká mouka | 6 pol. lžic |
stroužek česneku | 6 ks | majoránka | hrstka | pepř | špetka |
sůl | špetka |
Kdo by nemiloval domácí bramboráky? Však v kombinaci s touto omáčkou budete překvapeni chutí, která je nepopsatelná.
Na omáčku pokrájíme oloupanou cibuli. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou. Vše nasypeme do kastrůlku, zalijeme růžovým vínem a vodou. Přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou 12 - 15 minut.
Jablka rozšťoucháme, osolíme, opepříme, ochutíme kajenským pepřem a trochou cukru. Z chilli papričky odstraníme semínka, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do omáčky, kterou zahustíme škrobovou moučkou, rozmíchanou ve 2 lžících vody. Krátce povaříme a můžeme přidat pálenku, pak již omáčku dál nevaříme.
Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme na jemném struhadle, polovinu na hrubém struhadle. Vymačkáme z nich v dlaních tekutinu a přendáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, vejce a nakonec mouku. Na pánvi rozehřejeme olej, sběračkou nalijeme těsto, uhladíme ho a bramboráky upečeme z obou stran dozlatova. Tuk necháme odstát na kuchyňském ubrousku. Podáváme s jablečnou omáčkou.
Dobrou chuť!
Do omáčky můžeme přidat i červenou řepu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI