Bramboráky zpět

Ingredience:
brambory1 kgčesnek2 - 3 stroužkyhladká mouka120 g
mléko5 lžicvejce2 ksmajoránka dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
brambory 1 kg, česnek 2 - 3 stroužky, hladká mouka 120 g, mléko 5 lžic, vejce 2 ks, majoránka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Bramborka na Náchodsku, Báč na Prostějovsku, Cmonda na Hané, Kramflek v Orlických horách, Křapáč u letohradu, Smrazkyv okolí Hlinska, Toč na Domažlicku, Vošouch na Plzeňsku, Placek na Opavsku, Pampuch ve Frenštátu pod Radhoštěm…Tolik a ještě víc krajových názvů má BRAMBORÁK. Jedno je však ve všech krajích České republiky stejné - složení, chuť a vůně, která je jedinečná a nezaměnitelná! Milujete bramboráky stejně jako já?

Brambory si nastrouháme napůl na jemno a na hrubo, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme všechny ostatní ingredience, umícháme z nich těsto a bramboráky smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

2017-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI