Bramborové kari s červenou čočkou zpět

Ingredience:
brambory300 gčervená čočka100 gpórek200 g
cibule1 ksolej1 lžícekari koření2 lžičky
rajčatový protlak1 lžícevoda dle potřebyshoya dle potřeby
sůl špetkapepř špetkapetrželka nebo libeček hrstka
brambory 300 g, červená čočka 100 g, pórek 200 g, cibule 1 ks, olej 1 lžíce, kari koření 2 lžičky, rajčatový protlak 1 lžíce, voda dle potřeby, shoya dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka, petrželka nebo libeček hrstka

Příprava

Vegetariánské jídlo, které nadchne nejen vegetariány, ale všechny milovníky dobrého jídla.

Na lžíci oleje orestujeme cibuli, v půlce restování přidáme pórek. Brambory rozkrojíme na půlku a tu pak nakrájíme na tenké plátky. Brambory přidáme k pórku a cibuli spolu s červenou čočkou a ještě chvíli restujeme.

Zalijeme zeleninovým vývarem. Ten já ale většinou nemám nachystaný dopředu. Používám vodou a shoyu. Shoya je fermentovaná sója, ze které se dělá zdravá varianta sojové omáčky. Můžou ji i malé děti. Shoya dodává jídlům plnější, masovou chuť a nemusíte tak sahat po nějaké chemické kostce. Dostanete ji v každé zdravé výživě a teď už i v některých supermarketech, většinou v asijském koutku. Já ji beru už po litrech, protože vím, že ji prostě spotřebujeme. Schválně si vezměte nám dobře známou sojovou omáčku a shoyu a porovnejte složení. Nebudete se stačit divit.

Vznikající směs v pánvičce ochutíme solí, kořením kari a rajčatovým protlakem. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Červenou čočku hlídat nemusíme, té stačí oproti normální čočce opravdu chvilka a bonusem je, že nemá nadýmavé účinky, takže si ji můžou dopřát i kojící maminky. Pokud se vám v průběhu vaření vyvaří voda, ale brambory jsou ještě tvrdkavé, pak znovu podlijte vodou. Průběžně míchejte, aby se směs nepřichytávala, a vy jste dosáhli požadované konzistence k podávání. To znamená, aby z toho byl opravdu hlavní pokrm a ne polévka.

Při servírování ještě posypte na jemno nakrájenými rajčaty a ozdobte petrželkou nebo libečkem.

Dobrou chuť

2013-10-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI