Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | dle potřeby | brambory | 460 g | kysané zelí | 140 g |
sůl | dle chuti | česnek | 4 - 5 stroužků | majoránka | dle chuti |
tapioka škrob (místo vajíčka) | 3 lžíce | rýžová mouka polohrubá | 4 - 5 lžic |
Už strašně dlouho na zelné placky myslím a pořád jsem se k nim nějak nemohla dopracovat, ale jelikož zelí je dostatek od babičky a dědy, tak se tomu nedalo dál odolat. Úžasné, chutné, křupavé pro velké i malé mlsné jazýčky. U nás placky nevydržely téměř ani vychladnout a i náš malý dvou a půlletý mlsounek si na nich moc pochutnal.
Brambory nastrouháme najemno, přidáme pokrájené zelí, ostatní suroviny - prolisovaný česnek, koření, sůl, tapioka škrob, zahustíme moukou, množství mouky a tapioka škrobu je závislé na moučnatosti brambor, vše společně zamícháme, upečeme na Ghí.
Pokud nejsme omezeni lepkem, můžeme zahustit špaldovou či klasickou moukou. Pokud patříte mezi milovníky Šmakouna a nejste omezení bezvaječnou dietou, určitě si jej do připravovaného těsta najemno nastrouhejte, postačí 100g přírodního Šmakouna.
Přeji příjemné křupání.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI