Bramborové zelné placky pěkně křupavé pečené na Ghí zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebybrambory460 gkysané zelí140 g
sůl dle chutičesnek4 - 5 stroužkůmajoránka dle chuti
tapioka škrob (místo vajíčka)3 lžícerýžová mouka polohrubá4 - 5 lžic
České Ghíčko Bio dle potřeby, brambory 460 g, kysané zelí 140 g, sůl dle chuti, česnek 4 - 5 stroužků, majoránka dle chuti, tapioka škrob (místo vajíčka) 3 lžíce, rýžová mouka polohrubá 4 - 5 lžic

Příprava

Už strašně dlouho na zelné placky myslím a pořád jsem se k nim nějak nemohla dopracovat, ale jelikož zelí je dostatek od babičky a dědy, tak se tomu nedalo dál odolat. Úžasné, chutné, křupavé pro velké i malé mlsné jazýčky. U nás placky nevydržely téměř ani vychladnout a i náš malý dvou a půlletý mlsounek si na nich moc pochutnal.

Brambory nastrouháme najemno, přidáme pokrájené zelí, ostatní suroviny - prolisovaný česnek, koření, sůl, tapioka škrob, zahustíme moukou, množství mouky a tapioka škrobu je závislé na moučnatosti brambor, vše společně zamícháme, upečeme na Ghí.

Pokud nejsme omezeni lepkem, můžeme zahustit špaldovou či klasickou moukou. Pokud patříte mezi milovníky Šmakouna a nejste omezení bezvaječnou dietou, určitě si jej do připravovaného těsta najemno nastrouhejte, postačí 100g přírodního Šmakouna.

Přeji příjemné křupání.

2016-11-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI