Ingredience: | |||||
brambory | 500 g | červená čočka | 200 g | gouda | 50 g |
vejce | 2 ks | cibule | 1 ks | celer | 3 řapíky |
lahůdkové droždí | 1 lžíe | pažitka | 1 lžíce | majoránka | 1 lžíe |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | ||
Dip: | |||||
zakysaná smetana | 1 kelímek | jogurt | 2 lžíce | zelená kari pasta | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
Dneska máme bezmasý den a to je vždycky tak trochu výzva. My jsme totiž rodina velmi masožravá, takže to musí stát za to. Dospělákům jsem podávala s dipem ze zakysané smetany a zelené kari pasty.
Brambory si předvaříme ve slupce. Červenou čočku povaříme pár minut v osolené vodě. Oboje necháme lehce zchladnout. Mezitím si oloupeme řapíky celeru a odstraníme tužší vlákna na povrchu řapíků. Nakrájíme na kousky a tyčovým mixérem rozmixujeme s trochou vody na hladké pyré. To pak vmícháme do scezené čočky. Brambory si oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr, vejce, droždí, bylinky a koření. Vše důkladně promícháme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a mezitím si na plech s pečícím papírem lžící tvarujeme placky. Pečeme 20 minut, obrátíme a ještě asi 10 minut dopečeme z druhé strany. Můžeme podávat s pikantním dipem. Dobrou chuť!
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 14 ks placek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI