Bramborovo-čočkové placky zpět

Ingredience:
brambory500 gčervená čočka200 ggouda50 g
vejce2 kscibule1 ksceler3 řapíky
lahůdkové droždí1 lžíepažitka1 lžícemajoránka1 lžíe
sůl dle chutipepř špetka
Dip:
zakysaná smetana1 kelímekjogurt2 lžícezelená kari pasta1 lžička
sůl dle chuti
brambory 500 g, červená čočka 200 g, gouda 50 g, vejce 2 ks, cibule 1 ks, celer 3 řapíky, lahůdkové droždí 1 lžíe, pažitka 1 lžíce, majoránka 1 lžíe, sůl dle chuti, pepř špetka, zakysaná smetana 1 kelímek, jogurt 2 lžíce, zelená kari pasta 1 lžička, sůl dle chuti

Příprava

Dneska máme bezmasý den a to je vždycky tak trochu výzva. My jsme totiž rodina velmi masožravá, takže to musí stát za to. Dospělákům jsem podávala s dipem ze zakysané smetany a zelené kari pasty.

Brambory si předvaříme ve slupce. Červenou čočku povaříme pár minut v osolené vodě. Oboje necháme lehce zchladnout. Mezitím si oloupeme řapíky celeru a odstraníme tužší vlákna na povrchu řapíků. Nakrájíme na kousky a tyčovým mixérem rozmixujeme s trochou vody na hladké pyré. To pak vmícháme do scezené čočky. Brambory si oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr, vejce, droždí, bylinky a koření. Vše důkladně promícháme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a mezitím si na plech s pečícím papírem lžící tvarujeme placky. Pečeme 20 minut, obrátíme a ještě asi 10 minut dopečeme z druhé strany. Můžeme podávat s pikantním dipem. Dobrou chuť!

2016-02-11 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 14 ks placek.

Autor:

Počet porcí
14
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI