Ingredience: | |||||
větší brambory | 6 ks | vydlabaná oloupaná cuketa | 1/2 ks | žloutek | 1 ks |
špaldová polohrub mouka, hladká celozrnná | dle potřeby | sůl | špetka | ||
Ovocný rozvar: | |||||
mražené višně | dle chuti | moučkový cukr | dle chuti | mák | dle chuti |
Včera večer jsem přemýšlela jak udělat bramborové noky trošku hodnotnější a napadla mě cuketa. Tak jsem to ráno hned vyzkoušela.
Oloupeme si a nastrouháme najemno brambory a cuketu, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme sůl, žloutek, zahustíme moukou tak, aby se těsto spojilo. Je trošku lepivější, pomůžeme si častějším moučněním rukou při tvarování noků. Uděláme noky, dáme do vroucí vody a vaříme 30 minut, vyzkoušíme, zda jsou vařené a dost měkké tak, že si jeden vyjmeme, rozkrojíme a ochutnáme.
Podáváme s ovocným rozvarem, já použila mražení višně, které jsem nechala povolit a krátce prohřála. Nandáme višně na noky, posypeme směsí máku a cukru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI