Bramborovo-hrachová kaše s kapustičkami na zádička zpět

Kaše:
brambory500 gžlutý půlený hrách250 gcelý kmín špetka
sůl špetkamáslo30 gcibule1 ks
česnek2 stroužkysmetana (kravská či sojová) dle chutičerstvá pažitka dle chuti
Kapustičky:
růžičková kapusta500 gmáslo50 glahůdkové dorždí1 lžička
sůl dle chutičerstvá petrželka dle chuti
brambory 500 g, žlutý půlený hrách 250 g, celý kmín špetka, sůl špetka, máslo 30 g, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, smetana (kravská či sojová) dle chuti, čerstvá pažitka dle chuti, růžičková kapusta 500 g, máslo 50 g, lahůdkové dorždí 1 lžička, sůl dle chuti, čerstvá petrželka dle chuti

Příprava

Brambory jsou mou nejoblíbenější přílohou, vážně! Miluju všechny alternativy - vařené, pečené, šťouchačky, hranolky, kaši, ale také třeba bramborový knedlík. Ten mám asi tak stokrát raději než houskový.

Abych však nejedla pořád to samé, tak se snažím do šťouchaček či do kaše zakomponovat ještě nějakou surovinu, takzvaně kaši nadstavit. Ráda tak používám jáhly, ale také třeba luštěniny, třeba tahle bramborovo-hrachová kaše je fakt dokonalost sama.

Kaše

1. Brambory očistěte a překrojte napůl.
2. Očištěné brambory dejte do středního hrnce s vodou. 
3. K bramborám přidejte hrách, sůl a kmín a vařte do změknutí brambor a hrachu cca 30 minut.
4. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na drobno.
5. Na másle orestujte cibuli i česnek do sklovata.
6. Pokud se voda nevyvařila, slijte z brambor a hrachu vodu a přidejte k nim orestovanou cibuli s česnekem a máslo.
7. Tyčovým mixérem vše rozmixujte do kaše. Pokud je kaše moc hustá, přilijte trochu smetany.
8. Nakonec přidejte čerstvou pokrájenou pažitku.

Kapustičky

1. Kapustičky důkladně opláchněte a oloupejte první lístky.
2. Kapustičky zbavte košťálu a překrojte je napůl.
3. V pánvi rozehřejte máslo a na středním plameni opékejte kapustičky řezem dolů cca 2 minuty. 
4. Poté kapustičky otočte na druhou stranu, vypněte plotýnku, a přikryjte pánev poklicí. 
5. nechte další 2 minuty kapustu pod poklicí změknout. 
6. Poté přidejte špetku soli a čerstvou petrželku nasekanou nadrobno.
7. Podávejte s kaší. 

 

2017-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI