Těsto na knedlíky: | |||||
menší brambory uvařené ve slupce (120 g oloupaných) | 2 ks | mrkev | 70 g | vejce | 1/2 ks |
polohrubá mouka | cca 7 lžic | muškátový oříšek | špetka | sůl | špetka |
Náplň: | |||||
přírodní tofu | 50 g | nastrouhaný parmazán | 1 lžíce | vejce | 1/2 ks |
sušený česnek | 1/2 lžičky | sušené rajče | 1/2 ks | ||
Dokončení: | |||||
hladkolistá petržel | dle chuti | olej | 1 - 2 lžíce |
S obavami, že se knedlíčky rozvaří, jsem došla úspěšně ke zdárnému konci svého experimentu. Nebojte se ozkoušet je také.
Do kastrolu nalijeme vodu a dáme vařit. Mrkev oloupeme a vcelku uvaříme doměkka, necháme vychladnout.
Tofu rozmačkáme vidličkou a smícháme s ostatními surovinami na náplň.
Vychladnuté a oloupané brambory prolisujeme. Mrkev s polovinou vejce rozmixujeme na kaši a přidáme k prolisovaným bramborám, přidáme mouku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a rychle zpracujeme těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme ještě trochu mouky. Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého kusu těsta utvoříme placku, do středu dáme třetinu náplně a zabalíme knedlík.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a pod poklicí vaříme 7 minut.
Petržel nasekáme nadrobno a smícháme s olejem. Knedlíky jím na talíři přeléváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI