Bramborovo-tuňákové karbanátky zpět

Ingredience:
střední brambory5 kstuňák1 konzervavejce2 ks
petrželka hrstpažitka hrstdrcené lněné semínko2 lžíce
uzený sýr40 gkrupice4 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
střední brambory 5 ks, tuňák 1 konzerva, vejce 2 ks, petrželka hrst, pažitka hrst, drcené lněné semínko 2 lžíce, uzený sýr 40 g, krupice 4 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes jsem od rána spřádala představu na nějaký lehčí letní obídek, u kterého nebudu muset dlouho stát. Žádné maso v dohledu nebylo, až na konzervu tuňáka, tak jsem to zkusila. No, skoro na mě nezbylo (smích).

Brambory ve slupce si předvaříme asi 10 minut. Pokud chceme ušetřit čas, můžeme si je předvařit už den dopředu. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přidáme dvě vejce, konzervu tuňáka, bylinky, semínka a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a zahustíme krupičkou. Směs dobře propracujeme rukama, aby se chutě hezky propojily. Troubu předehřejeme na 190 stupňů a na plech s pečícím papírem tvoříme jednotlivé karbanátky. Pečeme asi 25-30 minut a v polovině času obrátíme. Pro dospěláky jsem přidala řádně česnekové tzatziky. Ať vám chutná!

2016-08-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
14
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI