Salát: | |||||
vařená červená řepa | 200 g | vařené brambory | 200 g | majonéza nebo jogurt | 120 g |
sůl | špetka | pepř | špetka | citronová šťáva nebo lák z okurek | dle chuti |
cibule nebo kus pórku | 1 ks | křen (nebo krenex) | trošku | ||
Řízečky: | |||||
vepřová kýta nebo vepřová panenka | 6 plátků | hustý bílý jogurt | 1 velký kelímek | mletý barevný pepř | 1 lžíce |
drcený česnek | 1 lžíce | koření Adamova žebra | 2 lžíce | sůl | dle potřeby |
vejce | 2 ks |
Čím je salát uleželejší, tím je lepší....
Všude okolo mě to hemžilo recepty z červené řepy. A já ji mám od mala moc ráda, bohužel jsme ji doma neměly jinak, než jako zavařenou nebo v polévce, a tak jsem se rozhodla. Nakoupila a nastalo dilema co s ní. Začala jsem prozkoumávat recepty kolem a zkoušet různé pokrmy. Nejvíce se mi osvědčily saláty, jsou svěží a velice dobré. Narazila jsme i na tento bramborový salát s řepou. Upravila jsme si ho k obrazu svému a můžu jen doporučit. Každopádně doporučuji udělat minimálně den dopředu. Čím je starší tím je lepší.
Bramborový salát s červenou řepou:
Řepu a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky nebo nudličky, jak kdo rád.
Přidáme jogurt nebo majonézu, okyselíme, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájený pórek a křen. Opatrně promícháme, popřípadě dochutíme. Dáme do lednice, nejlépe přes noc, aby se pořádně proležel.
Řízečky:
Ze všech surovin si uděláme marinádu a do ní naložíme nejlépe přes noc naklepané plátky masa.
Druhý den maso vyjmeme a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi nebo pečeme na pečícím papíře v troubě.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI