Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | malá brokolice | 1 ks | bílá cibule | 1 ks |
brambory | dle potřeby | malá bílá ředkev | 2 ks | polníček | 2 hrti |
mandlové mléko Provamel | dle potřeby | sůl | dle chuti | česnek | dle chuti |
bazalka | dle chuti |
Někdy přijdou dny, kdy se sama sebe ptám: "co já dnes budu vařit"? Většinou to dopadne tak, že vyrazím do zásob, které posbírám, dám na stůl a z nich něco vytvořím. A dnes tomu bylo zrovna tak. Přebytky brokolice a polníčku bylo zapotřebí zredukovat, a tak vznikla opět naše oblíbená zapečená směs.
Brokolici uvaříme v páře, mezitím si na Českém Ghíčku orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, přilijeme mandlové mléko a vaříme do změknutí ředkve. Když je ředkev měkká, přidáme prolisovaný stroužek česneku, bazalku, prohřejeme, přidáme 2 hrsti polníčku, který jsem již nevařila, přidáme vařenou brokolici a rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou a vše spojíme. V případě potřeby naředíme mandlovým mlékem do požadované konzistence. Dno zapékací mísy potřeme Ghíčkem, vyplníme plátky brambor, vrstvu brambor osolíme a přidáme zeleninovou náplň, kterou opět pokryjeme plátky brambor, osolíme, přidáme opět vrstvu brokolicové směsi a zakončíme plátky brambor, které osolíme a potřeme Ghíčkem, přiklopíme a pečeme v troubě na 200°C přibližně 20 minut, dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI