Ingredience: | |||||
velké brambory | 4 ks | šunkový nářez | 4 plátky | hlíva ústřičná | 180 g |
vejce | 2 ks | strouhaný čedar | 1,5 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | uzená paprika | dle chuti | olivový olej | dle potřeby |
petrželka | dle chuti | libeček | dle chuti | jarní cibulka | 1 ks |
Hlíva má u nás v kuchyni vždy první místo, je zdravá a moc chutná, proto ji ráda přidávám do různých receptů.
Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem, nakrájíme na kolečka a osušíme. Na dno pekáčku kápneme olej, zasypeme pokrájenou jarní cibulkou, poklademe střídavě brambory, šunkovým nářezem, nasypanými bylinkami a pokrájenou hlívou. Zalijeme vejci se strouhaným čedarem a necháme zapéci v rozehřáté troubě dokřupava. Podáváme s rajčaty nebo se salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI