Ingredience: | |||||
cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky | kardamon | na špičku nože |
malá cuketa | 1/2 ks | listový špenát | 5 kuliček | amarant | 60 g |
Brokolice nám na talíři nesmí chybět a náš malý strávníček jí zbožňuje, obzvlášť v kombinaci se špenátem, cibulkou a česnekem. Čerstvý závoz zeleniny se musel využít takže brokolicujeme s Českým Ghíčkem.
Na Českém Ghíčku si orestujeme cibulku, přidáme povolený špenát, přidáme 1 stroužek česneku a krátce prohřejeme, rozmixujeme.
V páře si uvaříme brokolici bez košťálu a cuketu.
Propláchneme si na jemném sítku amarant, přidáme vodu, na špičku nože mletého kardamonu a druhý česnek, který jsem jen rozpůlila a nechala společně s amarantem povařit. Po uvaření jsem jej vyndala. Pokud nechceme mít amarant příliš řídký tak musíme hodně míchat, aby nezůstalo příliš vody, vaří se přibližně 20 minut. Podáváme společně s uvařenou zeleninou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI