Ingredience: | |||||
velká brokolice | 1 ks | sůl | dle chuti | kukuřičná mouka | cca 7 lžic |
vejce | 3 - 4 ks | voda | 4 - 5 lžic | křupavá kukuřičná strouhanka | dle potřeby |
směs salátů | dle potřeby | hrubozrnná mořská sůl | dle chuti | olivový olej | dle potřeby |
Brokolice u nás není nikterak oblíbená zelenina, ale funguje, pokud ji tak zvaně zamaskuji. Dnes jsem zvolila její obalovanou podobu. Nedávno jsem koupila křupavou kukuřičnou strouhanku a ta se mi pro tento účel hodila nejvíce. Byla to velmi dobrá volba, protože výsledek byl opravdu křupavý. Brokolici jsem pekla v troubě, takže odpadlo i mnou neoblíbené smažení. Tato varianta je také díky kukuřičné mouce a strouhance bezlepková.
Nejprve si omyjeme brokolici, necháme okapat a vysušíme. Rozebereme ji na růžičky a tyto (syrové) osolíme. V míse si rozmícháme kukuřičnou mouku, vejce, sůl a vodu a vytvoříme těstíčko (polotekuté konzistence). Do pevného, uzavíratelného pytlíku i nasypeme kukuřičnou strouhanku. Jednotlivé růžičky brokolice pak namáčíme v těstíčku a poté dáme do pytlíku, ve kterém máme kukuřičnou strouhanku. Uzavřeme a pořádně protřepeme. Brokolice se tam krásně celá obalí. Obalené růžičky pak klademe na plech vyložený pečící folií a potřený olejem. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Jakmile máme všechny růžičky brokolice obalené a vyskládané na plechu, tak je ještě pokapeme (potřeme) trochou oleje. Pečeme na 200 stupňů cca 40 minut. V polovině pečení jednotlivé kousky otočíme.
Podáváme například se směsí salátů, pokapanou olivovým olejem a posypanou hrubozrnnou solí, nebo bramborovou kaší.
Inspirovala jsem se na webu inkitchenopen.blogspot.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI