Brokolico-špenátovo-cuketový krém s lososem na tymiánu zpět

Zeleninový krém:
brokolice3 větší růžičkycuketa1/2 kslistový špenát Bonduelle2 pláty
česnek1 stroužek
Losos na tymiánu:
losos150 gšťáva z citronu dle chutičerstvý tymián pár snítek
olivový olej dle potřebyhimalájská růžová sůl dle chuti
brokolice 3 větší růžičky, cuketa 1/2 ks, listový špenát Bonduelle 2 pláty, česnek 1 stroužek, losos 150 g, šťáva z citronu dle chuti, čerstvý tymián pár snítek, olivový olej dle potřeby, himalájská růžová sůl dle chuti

Příprava

Losos patří mezi naše oblíbené ryby a když jsem propátrala zásoby a zjistila, že máme přebytky v podob cukety, brokolice a špenátku tak volba se přímo nabízela.

Brokolici a cuketu jsem dala na pařáček a uvařila v páře. Zvlášť jsem si uděla mražený listový špenát, nechala ho povolit a krátce prohřála společně s česnekem. Pomixovala dohromady uvařenou brokolici, cuketu, špenát s česnekem. Lososa jsem pokapala citrónem, lehce osolila Himalájskou růžovou solí a na vrch dala pár snítek čerstvého tymiánu. Nechala pod alobalem na talířku 2 hodiny odpočinout. Po té opekla na olivovém oleji. 

2016-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI