Brokolicová omáčka se špenátem a jáhličkami zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebybrokolice80 gšpenát80 g
batát1/2 ksbílá ředkev1 ksbanánová šalotka1 ks
bílá cibule1/2 ksmandlové mléko200 mlčerstvá bazalka dle chuti
voda dle potřebyčesnek1 stroužeksůl dle chuti
jáhly30 gquinoa20 g
České Ghíčko dle potřeby, brokolice 80 g, špenát 80 g, batát 1/2 ks, bílá ředkev 1 ks, banánová šalotka 1 ks, bílá cibule 1/2 ks, mandlové mléko 200 ml, čerstvá bazalka dle chuti, voda dle potřeby, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, jáhly 30 g, quinoa 20 g

Příprava

Miluji, když mám z čeho vybírat a nevím po čem sáhnout. Máme zásobovatele k nezaplacení, který nám vozí čerstvou zeleninu z Makra. Brokolici jsem už plánovala delší dobu, takže jsem ji zkombinovala s ostatní zeleninou a povedla se výborná omáčka.

Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme pokrájený batát, zalijeme mandlovým mlékem a vaříme do změknutí, podléváme vodou. Mezitím si připravíme brokolici, kterou uvaříme do měkka. Když je batát měkký, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, povaříme, přidáme špenát, česnek, bazalku, osolíme, přidáme vařenou brokolici a vše společně rozmixujeme. V případě potřeby dosolíme či naředíme mandlovým mlékem.
Podávala jsem v jedné verzi s celozrnnými těstovinami, a v druhé verzi s qinoou a jáhličkami.
Jáhly propláchneme a spaříme několikrát horkou vodou. Vaříme společně s quinoou 15-20 minut. Uděláme si kuličky a podáváme s omáčkou.

2016-02-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI